Država izvrsnim proglasila dječji dom pun prostitucije

2.3.2010.
13:39
VOYO logo

Ministarstvo socijalne skrbi imenovalo je Centar za odgoj djece i mladeži u Osijeku državnim centrom izvrsnosti, odnosno metodološkim centrom u koji bi trebali dolaziti stručnjaci iz drugih centara za odgoj i učiti kako dobro raditi svoj posao. Ne bi to bilo nimalo čudno da do jučer štićenice upravo tog Centra nisu otvoreno progovarale o maloljetničkoj prostituciji kojoj su izložene, drogi i alkoholu kao sastavnom dijelu domskog života, te potpunoj nezainteresiranosti za rad većeg dijela stručnog osoblja.

Stoga je nemoguće zaključiti koji bi kriteriji osječkom Centru osigurali takvu titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osječki se dom sam prijavio. Mi nismo pri izboru metodoloških centara izabirali najbolje domove, nego nekakav hrvatski prosjek", tvrdi državna tajnica za socijalu Dorica Nikolić.

No, definicija Projekta razvoja sustava socijalne skrbi određuje da metodološki centar "konceptualizira i formulira postojeće dobre prakse", "generira nove spoznaje", "pridonosi dugoročnom i koherentnom razvoju struke" te je "odlikovan tolerantnom atmosferom koja ne potiče samo metodološke eksperimente temeljene na znanju, nego i sudjelovanje korisnika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjaci s podsmjehom gledaju i na izbor drugih metodoloških centara.

Kako piše Jutarnji list, centrom izvrsnosti u kategoriji skrbi o djeci s posebnim potrebama izabran je centar Mir u Rudinama kontroverzne ravnateljice Lucije Čikeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nju je javnost upoznala kroz izjave o pravima homoseksualnih parova, kada je rekla da je cijeli svemir heteroseksualan i kako bi u suprotnom praktički došlo do smaka svijeta jer bi se Mjesec, da je homoseksualac, srušio na Zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo