KOMBI JE NESTAJAO U KUPI, ČULI SMO KRIKOVE. RAZBILI SMO STAKLO, IZVLAČILI LJUDE NA KROV I REANIMIRALI IH': / Policajci opisali dramatično spašavanje

Image
Foto: Nova TV/Nikola Cutuk/PIXSELL

Nagrađeni policajci koji su spasili migrante iz Kupe ispričali su što se sve događalo

28.9.2019.
22:39
Nova TV/Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su prije više od mjesec dana spasili su 10 migranata koje su krijumčari ostavili da se utope u Kupi, dvojica nagrađenih policajaca Milan Žuljevac i Antonel Mlinar otkrili su za Dnevnik Nove TV da bi opet učinili isto da se ponovno dogodi ista stvar.

"Uočili smo vozilo i krenuli u potjeru, te se na kraju krijumčar našao u bezizlaznoj situaciji i zaletio se u vodu", rekao je Žuljevac. "Instiktivno smo ušli u vodu, nakon što smo vidjeli da je vozilo potonulo. Vidjeli smo jedino stražnje svjetlo kako viri iz vode, pokušali smo razbiti vjetrobransko staklo“, prisjetio se Mlinar i dodao da se sve jako brzo događalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPAŠENI MIGRANTI IZ KUPE POTRAŽIT ĆE AZIL U HRVATSKOJ: /

Interventna i specijalci traže odbjeglog vozača kombija

Image
SPAŠENI MIGRANTI IZ KUPE POTRAŽIT ĆE AZIL U HRVATSKOJ: /

Interventna i specijalci traže odbjeglog vozača kombija

Krikovi iz vozila

"Čuli smo krikove iz vozila, te smo odmah ustanovili da se radi o osobama u vozilu, te smo pristupili spašavanju života razbivši staklo i jednu po jednu osobu izvlačili smo na krov vozila, te vršili reanimaciju osoba", rekao je Mlinar.

Žuljevac je ispričao kako su se u Kupu vraćali više puta i kako su sve učinili kako bi spasili ljudske živote. Obojica bi opet učinila isto. "To je naš zadatak, naša zadaća i naravno da bih to ponovio“, kaže Žuljevac no Mlinar napominje kako se nada da se takvo nešto ipak neće ponovo dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planirao pobjeći u Srbiju

Podsjetimo, policija je krajem prošlog mjeseca na Bajakovu uhitila 45-godišnjeg srbijanskog državljana dok je oko 21,50 sati autobusom htio prijeći u Srbiju, osumnjičenog da je vozio kombi s 11 migranata koje je ostavio da tonu u Kupi na glinskom području, nakon čega je jedna migrantica poginula.

Trojica njegovih pomagača ranije su otkrivena, prijavljena i pritvorena, no 45-godišnjak je uspio iskočiti i pobjeći prema minski sumnjivom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo