DRAMA U OSIJEKU: / Kandidati za natječaj se pobunili jer je posao referenta dobio - autoelektričar

Image
Foto: PIXSELL, Nel Pavletic

Kandidati koji su se javili na natječaj za zapošljavanje Ureda državne uprave u Osijeku nezadovoljni su jer tvrde kako ispunjavaju sve uvijete, ali je na njihovo mjesto primljen -autoelektričar.

13.4.2017.
16:38
PIXSELL, Nel Pavletic
VOYO logo

Ured državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji pretposljednjeg je dana prošle godine raspisao natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme. Od sedam radnih mjesta koja su bila slobodna tri su se odnosila na Službu za zajedničke poslove u Osijeku i ondje se tražilo računovodstvenog referenta za blagajnu, ekonomista i informatičkog referenta.

Zanimljvo je da se za posao informatičkog referenta i ekonomista mogla javiti osoba sa srednjom stručnom spremom ekonomske, upravne struke ili gimnazije, ali i elektrotehničke struke. Tražila se i najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, položen državni stručni ispit, stručni ispit za stručnjaka zaštite na radu I. stupnja i izvrsno znanje rada na računalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je na jedno od ova dva radna mjesta, na ono u Matičnom uredu, u skladu s natječajem primljen - autoelektričar, na što je reagirao jedan od kandidata tvrdeći da on nije primljen, a ima i odrađen staž te položen stručni ispit.

Sve po pravilima

No, u Uredu državne uprave kažu kako u zapošljavanju nema ničega spornog jer je spomenuti autoelektričar imao najbolje rezultate pri testiranju, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cjelokupan je postupak transparentan i kontroliran od strane Ministarstva uprave putem predstavnika koji kontrolira zakonitost i pravilnost provedbe javnog natječaja. Svi prijavljeni kandidati imaju jednaku mogućnost i dostupnost da budu izabrani ako na temelju rezultata provjere znanja, sposobnosti i vještina te rezultata u dosadašnjem radu pokažu zavidno znanje koje će ih istaknuti u odnosu na druge kandidate. Stoga ne postoji mogućnost “povlađivanja” ili stavljanja pojedinih kandidata u povoljniji položaj prilikom provedbe postupka javnog natječaja. Cijenimo interes javnosti o primljenim kandidatima i napominjemo da svi izabrani kandidati zadovoljavaju formalne uvjete za raspored na raspisana radna mjesta te su isti postigli najbolje rezultate prilikom testiranja", stoji u odgovoru Brune Vučemilović Šimunović, službenika za informiranje Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji, koji dodaje kako kandidati imaju mogućnost uvida u natječajnu dokumentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo