nastava kuca na vrata / Doznajemo kada stižu besplatni udžbenici i koji gradovi su ih već osigurali!

Iako narodna kaže da je najljepše đačko doba, na spomen škole mnogi se učenici neugodno trznu, posebno ako još uživaju na praznicima. Slično je i s roditeljima jer moraju razmišljati kako skupiti novac za komplete udžbenika i ostalog školskog pribora

19.8.2015.
19:35
VOYO logo

Do početka školske godine još je četiri tjedna, ali roditelji i učenici već su uvelike u poslu nabave knjiga i školskog pribora. Najveće gužve u knjižarama očekuju se za 10 dana.

Za većinu roditelja kupovina knjiga i pribora velik je trošak. Zagrepčanima je lakše jer je grad potrošio 85 milijuna kuna za više od 100 tisuća učenika. Od ove godine prvi put besplatne udžbenike dobit će i srednjoškolci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I osječki učenici naslijedit će udžbenike od starije generacije koji će ih već prvog dana dočekati u učionicama.

"Četiri godine vrijede udžbenici, toliko će se i naslijeđivati prije nego nabavimo nove udžbenike. Naravno, oni koji budu oštetili udžbenike moraju ih nadomjestiti, a one razlike nastale u količinama će grad nadopuniti. Radne bilježnice mali Osječani neće dobiti. Dakle, roditelji će ih morati kupiti", kazao je dogradonačelnik Osijeka Vladimir Ham.

Učenici iz Međimirske županije isto će učiniti iz besplatnih knjiga. Dostave udžbenika već idućeg tjedna kreću i u varaždinske škole. I u Dubrovniku već spremaju dostavu preko 3200 kompleta udženika i radnih bilježnica, a učenike će dočekati prvi dan u školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo