'DOŽIVIO SAM AGONIJU'; / Milan nikad nije imao drugih zdravstvenih problema, a onda - covid. U bolnici je 40 dana, a sada slijedi borba za korak više

Image

Milana Ćurića (47), oca četvero djece, spasili su liječnici u KB Dubrava nakon što je obolio od Covida-19. Razvio je obostranu upalu pluća.

6.3.2021.
22:21
VOYO logo

"Danas je 40. dan da sam u bolnici, na intenzivnoj njezi. Doživio sam agoniju", rekao je za HRT 47-godišnji Milan Ćurić, otac četvero djece, kojeg su spasili liječnici u KB-u Dubrava nakon što je obolio od Covida-19. Kaže da ranije nije imao drugih zdravstvenih problema i nikada nije prenoćio u bolnici.

"Prvo sam imao pozitivan test na COVID-19, nakon dva-tri dana sam dobio obostranu upalu pluća. Završio sam u bolnici na respiratoru", dodao je. Međutim, respirator nije bio dovoljan, zatajila su mu pluća i ECMO aparat je značio život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon zatajenja pluća, uređaj ECMO bolesnike održava na životu, preživljavanje je u normalnim okolnostima 52%, a s COVID-19 šanse su još manje. "Jednostavno, aparat diše za njega i održavamo ga na životu", rekao je Nikola Bradić, anesteziolog iz KB Dubrava.

Image
'MORAT ĆEMO PROMIJENITI PONAŠANJE IDUĆIH GODINA': /

Stručnjak tvrdi da treba biti spreman da će sve ovo dugo trajati

Image
'MORAT ĆEMO PROMIJENITI PONAŠANJE IDUĆIH GODINA': /

Stručnjak tvrdi da treba biti spreman da će sve ovo dugo trajati

Veliki borac

To je trajalo dva tjedna. Ponovno su ga vratili na respirator, ali i dočekali odvajanje s njega i samostalno disanje. "Međutim, gospodin je bio veliki borac i tri sata je izdržao u prvom odvajanju. Svaki dan smo sve više i više produžavali, dok ga na kraju nismo potpuno odvojili od svih strojeva", dodao je Bradić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred Milanom je sad borba za korak više. "Mislim da sam nakon 35 dana prvi put stao na noge. Bio je čudan osjećaj nakon toliko ležanja kad ste prikovani za krevet", rekao je Milan koji se dobro oporavlja.

No, nedostaje mu obitelj. Želi vidjeti djecu. Kad je rekao da ih ima četvero, nije izdržao i suze su krenule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supruga koja je zdravstveni radnik, velika mu je podrška. Nakon bolnice, slijedi rehabilitacija. Ožiljak na vratu ostat će, nadaju se, jedini podsjetnik na ovu borbu, ali i pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo