OTKRIVENE NEPRAVILNOSTI / DORH u Imotskom pokrenuo istragu: građani ostali bez grobnica koje su godinama plaćali

Image
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

'Ovaj proces je u potpunosti preuzeo DORH te se iskreno nadam da će nalazi uskoro biti dostupni široj javnosti', kazao je gradonačelnik Imotskog

29.12.2017.
9:08
Jurica Galoić/Pixsell
VOYO logo

U Imotskom se već nekoliko mjeseci govori o nepravilnostima vezanim uz proširenja gradskoga groblja Gospe od Anđela koje su svoj epilog dobile ulaskom Državnog odvjetništva u proces izgradnje novih grobnica.

Jedan od stanovnika Imotskog, koji je i sam dao iskaz istražiteljima, kazao je za Slobodnu Dalmaciju kako je prije dvije godine zatražio kupnju dvaju grobnih mjesta. Voditelj Vlastitog pogona u gradu Imotskom B.J. mu je tada, kako tvrdi, uzeo jedan dio novca i uredno mu dao potvrdu s pečatom Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je to došlo do cifre od 15 tisuća kuna kao akontacija za kupnju dvije grobnice, no do danas ništa od grobnica. Vidio sam da nešto nije u redu i zatražio sam povrat svoga novca, te mi je rečeno od sadašnje uprave grada da će se sve uredno vratiti. Mislim da ima nas dvadesetak s takvim statusom", kazao je za Slobodnoj Imoćanin koji je zatražio kupnju grobnica još 2015. godine. 

Na jednoj od sjednica Gradskog vijeća u novom sazivu vijećnici s nezavisne liste Ivice Kukavice također su postavili pitanje vezano uz izgradnju grobnica. "Kada smo dobili odgovor od odgovornih ljudi u Gradu da na tome radi DORH, nemamo sada nikakvih komentara do okončanja istrage", izjavio je Kukavica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi gradonačelnik Imotskog, Ivan Budalić, u pisanom odgovoru navodi kako je 22. kolovoza na prvoj radnoj sjednici Gradskog vijeća objavio izvještaj o financijskom stanju grada koji je dostupan na službenoj stranici Grada, iz kojeg je razvidno da je Grad Imotski dužan 50 milijuna kuna. 

"Moj mandat nije počeo samo s velikim dugom, već sam u kolovozu otkrio situaciju s višegodišnjom naplatom grobnih mjesta. Promptno sam reagirao suspenzijom odgovorne osobe, a građane pozvao da provjere svoje račune. Ovaj proces je u potpunosti preuzeo DORH te se iskreno nadam da će nalazi uskoro biti dostupni široj javnosti. Ovim putem molim građane za strpljenje, a po okončanju procesa građanima se mora nadoknaditi šteta", stoji u pisanoj izjavi gradonačelnika Budalića, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo