reakcija iz državnog odvjetništva /

DORH odbacio Mamićeve navode o pritisku na sud: 'Provjerit ćemo sve izrečeno na presici'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

'Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nema namjeru komentirati sutrašnje izricanje presude niti samu presudu u konkretnom predmetu', stoji između ostalog u priopćenju

5.6.2018.
11:46
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sinoćnje izvanredne konferencije za novinare, na kojoj je Zdravko Mamić pokazao navodnu prepisku Dinka Cvitana, Tamare Laptoš i suca o njegovom slučaju, oko cijele situacije oglasio se i DORH:

VEZANE VIJESTI: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Društvene mreže gore nakon novog Mamićevog performansa: 'Imam direktnu komunikaciju s Bogom i Majkom Božjom'

>>FOTO, VIDEO Mamić na presici mahao navodnom SMS prepiskom bivšeg šefa DORH-a sa sucima: 'Monstrum me htio zatvoriti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovo priopćnje prenosimo u cijelosti:

"Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odlučno odbacuje navode o bilo kakvom pritisku na sud i članove sudskog vijeća, a koje je iznio optuženik u jednom kaznenom predmetu na sinoć održanoj konferenciji za novinare.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske naglašava kako nema nikakvog pritiska u tom kaznenom predmetu, a niti u bilo kojem drugom kaznenom predmetu gdje je državno odvjetništvo stranka u postupku, na suce ili na bilo koje druge sudionike u postupku. (5. 6. 2018.)

Nadležno državno odvjetništvo zatražit će od kriminalističke policije provođenje izvida i obavljanje razgovora kako bi se provjerila vjerodostojnost navoda iz komunikacije koja je predstavljena na konferenciji za novinare, a samim time i sve ono što iz objave te navodne komunikacije proizlazi kako bi se provjerila sumnja u počinjenje bilo kojeg kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nema namjeru komentirati sutrašnje izricanje presude niti samu presudu u konkretnom predmetu u kojem je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) stranka u postupku, piše u priopćenju DORH-a."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo