DORH / mora provjeriti Sanadera i Bandića

16.12.2009.
17:54
VOYO logo

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović je rekao da u Hrvatskoj vlada koruptivna kultura koju je nužno iskorijeniti.

"Korupcijska hobotnica ima korijene u vrhu vlasti, a ako se ne zaustavi na vrijeme, širi se na sva područja društva", istaknuo je SDP-ov predsjednički kandidat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da su mu građani u razgovorima diljem zemlje govorili o nepravednosti sustava i bešćutnosti institucija te da je "opći dojam koji je stekao da žele promjene i da su spremni dati svoj doprinos".

Josipović je pozvao Državno odvjetništvo da brzo i odlučno ispita sve slučajeve u kojima se "vuku repovi korupcije prema najviše rangiranim dužnosnicima", kao što je slučaj navodne povezanosti Hypo banke i bivšeg premijera Ive Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko a priori ne tvrdi da je bivši premijer kriminalno djelovao u tome niti da je sadašnji gradonačelnik Zagreba povezan s kriminalnim aktivnostima, ali to treba provjeriti", rekao je Josipović, dodajući kako DORH nakon ispitivanja tih slučajeva jasno treba iznijeti svoje stajalište o tome jesu li optužbe lažne.

Josipović je reagirao na nastup predsjedničkoga kandidata HDZ-a Andrije Hebranga na televiziji Z1 na kojoj ga je, kako je rekao, optužio da je "pisao optužnice protiv hrvatskih generala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivajući Hebranga da iznese dokaze za svoje tvrdnje, Josipović je naveo "kako Hebrang iznosi laži i na njima temelji svoju kampanju".

Josipović je također rekao da je pomagao braniteljima generala Tihomira Blaškića, a vlada u kojoj je bio Hebrang, kako je dodao, "fabricirala je dokaze protiv Blaškića štiteći neke druge".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912140074006 arti-200912120140006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike