još jedna velika borba /

Donosimo rezultate zadnje ankete za Zagreb: može li Bandić opstati?

Uz Split - još jedna velika borba. U Zagrebu. Damira Gregoret donosi najnovije rezultate ankete agencije Promocija Plus.

1.6.2017.
18:15
VOYO logo

Prema istraživanju, Bandić ima bolji rezultat od Mrak Taritaš, ali sve je u okviru statističke pogreške.

Kao i u Splitu, i u Zagrebu se vodi - mrtva trka! Milan Bandić nešto bolji - 45,3 posto nasuprot Anke Mrak Taritaš s 43,2 posto. Ta mala prednost zasada ne znači pobjedu jer će odlučiti gotovo 12 posto ispitanika koji namjeravaju izići, ali vidimo - još su neodlučni.

Za razliku od prošlih izbora u kojima Rajko Ostojić Bandiću nije bio ozbiljna prijetnja, Anka Mrak Taritaš sada to bez dvojbe jest. No i u prvom krugu imao je 20-ak tisuća glasova više od nje, a ključno će biti koga će zaokružiti birači kandidata i stranaka koji su ispali iz igre.

Na birače svoje stranke Bandić očekivano i dalje može računati, ali i na gotovo 9 posto birača SDP-ove koalicije. Aktualni gradonačelnik favorit je među HDZ-ovcima, bira ga njih 62,5 posto, dok je za HNS-ovku 15,6 posto. No gotovo polovina birača liste Sandre Švaljek bira Mrak Taritaš, samo 10,9 posto je za Bandića.

On, za razliku od Mrak Taritaš, ima koristi i od birača liste Brune Esih, dok oni koji su zaokružili liste koalicije Zagreb je naš, kao i MOST-a uglavnom biraju kandidatkinju HNS-a. Uzbudljiva utrka u kojoj bi svaki glas mogao biti presudan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo