LINIĆ JE IPAK BIO POD ISTRAGOM: / "To je dokaz organizirane akcije Milanovića i Ostojića"

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek
9.9.2015.
19:35
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Linić je objasnio je kako je riječ o službenom dokumentu iz kolovoza 2014. godine koji dokazuje da je načelnik PN USKOK-a MarioBertina predvodio istragu nad njim, njegovom suprugom Ksenijom i njezinom kćeri iz prvoga braka MajomČule te Linićevim prijateljima IvanomFranolićem i VeljkomKneževićem.

PN USKOK je tada, kaže Linić, od Ureda za sprječavanje pranja novca zatražio da provjeri prijavu po kojoj je Maji Čule u SAD u torbi odnio milijun dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linić ne zna tko je podnio tu prijavu, ali ističe kako je "suludo od Ureda za sprječavanje pranja novca tražiti da provjeri transakciju, a istodobno tvrditi da je novac odnesen u torbi". Rekao je kako je, na temelju takve prijave, "na temelju ničega", policija pokrenula i međunarodnu suradnju pa su Maju Čule ispitali u SAD-u.

Linić tvrdi da je policija koristila presretače

Dodao ke kako je policija istodobno provjeravala i prijavu da je s Franolićem i Kneževićem, uz kojega ga se vezivalo u aferi Riječke tržnice, kupio vilu u Švicarskoj. Tvrdi i da je policija pritom nezakonito koristila presretače koji su njega i njegove prijatelje slijedili izvan autocesta, o čemu, kaže, svjedoči službeno izvješće o korištenju presretača na temelju kojega su u policiji prije nekoliko mjeseci provedene i određene smjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ga se nezakonito prati Linić je tvrdio još od razlaza sa ZoranomMilanovićem, nakon kojega je početkom lipnja prošle godine isključen iz SDP-a. Svoje je sumnje prijavio i saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, koji je, međutim, u srpnju 2014. njegove navode proglasio neutemeljenima.

Linić je najavio da će, na temelju dokumenta koji je u srijedu procurio u javnost, zatražiti da Odbor ponovo istraži njegov slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odbor je odbio moju predstavku bez ikakve istrage, na bazi očitovanja policije, a sad se vidi da su lagali i da sam žrtva progona", rekao je Linić Hini te dodao da će od toga saborskog tijela zatražiti da odgovori "zašto se laže i vara i kako je moguće da Odbor nema mehanizme kontrole nad radom policije".

Posebno ga je pogodilo što je u cijelu priču uključena njegova obitelj. "Koliko veliko može biti ludilo osoba koje radi svog političkog probitka idu dirati u svetinje kao što je obitelj", pita se Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo