Bužanova ulica / Dok se Zagreb guši u smeću, Bandićeva ulica blista: 'Trava podšišana, pločnik čist...'

Image
Foto: Renato Petek Facebook

'Bužanova ulica – srce zelenog i ekološki osviještenog Zagreba!'

11.9.2019.
15:46
Renato Petek Facebook
VOYO logo

Grad Zagreb već dulje vrijeme ima velikih problema s odvozom otpada, no dok su mnoge ulice glavnog grada često zatrpane smećem, jedna ulica nema tih problema. Ona u kojoj je prijavljen gradonačelnik Milan Bandić - Bužanova ulica.

Osvrnuo se na to i oporbeni zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bužanova ulica – srce zelenog i ekološki osviještenog Zagreba!

Radi se o najčišćoj i najurednijoj ulici u Zagrebu, a možda i šire! Ulica u kojoj je prijavljen da živi gradonačelnik najbolji je primjer "bandićevanja". Kada i ostatak grada dosegne standarde iz Bužanove, Zagreb će se moći kandidirati i za zelenu prijestolnicu Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prijedlog građana, posjetio sam Bužanovu ulicu u kojoj su zeleni otoci uredni, a spremnici za otpad prazni, trava je podšišana, pločnik čist i bez kanti kao u središtu Zagreba. Kanta za pseći izmet je prazna i čista s urednom vrećicom, kao i sve kante za otpatke niz ulicu, s rešetkom na vrhu, postavljenom zbog vrana. Zaposlenik Zagrebparkinga ljubazno pomaže pri kupnji parkirne karte na automatu ispred gradonačelnikove zgrade, dok s druge strane djelatnik Čistoće mete pločnik. Najnovija zgrada u ulici ima prekrasne podzemne spremnike za otpad.

Zanimljivo je da MO Pešćenica, koji se brine i o toj ulici, uopće nema troškove vezane za nju. Ili su sve uredili prethodniih godina ili prioritete u strogom održavanju i čišćenju ulice određuju direktno Zrinjevac i Čistoća, pa time oni snose i sve troškove. Na području Grada, Čistoća je prošle godine zaprimila više od 50.000 poziva nezadovoljnih građana zbog neodgovarajuće brige ili otpada, dok stanovnici Bužanove takvih problema očito nemaju", napisao je na svom Facebook profilu Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo