Radi na terenu? /

Dogradonačelnik koji mjesecima ne dolazi na posao, a prima plaću: 'Ne obavljam posao u uredu'

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Dogradonačelnik Otoka se na svom radnom mjestu nije pojavio već šest mjeseci iako uredno prima plaću

12.8.2019.
22:35
Goran Ferbezar/PIXSELL
VOYO logo

Dogradonačelnik slavonskog grada Otokase na svom radnom mjestu nije pojavio već šest mjeseci iako uredno prima plaću.

Unatoč tome, iz Grada poručuju kako je sve po zakonu, no ulaskom u Grad Otok i vožnjom do gradskog poglavarstva, već u obližnjem kafiću mještani između sebe govore o tome da dogradonačelnik ne dolazi na svoje radno mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovac Zvonimir Pućo kao dogradonačelnik ima mjesečnu plaću od oko 8.800 kuna. To je bruto iznos od oko 12, 5 tisuća kuna, pa županijski vjećnici iz oporbe postavljaju pitanje za što se ta plaća isplaćuje?

"Ja sam dobio informacije unazad pola godine da se dogradonačelnik ne pojavljuje na radnom mjestu, ne dolazi na posao i u Gradsku upravu. Točni razlozi mi nisu poznati", kazao je nezavisni županijski vijećnik Zvonko Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je u skladu sa Zakonom?

Iz Poglavarstva grada nam poručuju sve je u skladu sa zakonom, a telefonski se javio i sam dogradonačelnik s godišnjeg odmora na Jadranu.

"O mom radu govore rezultati rada. Ja nisam isključivo uz uredski posao. Ja sam zamjenik gradonačelnika, mi ne obavljamo posao u uredu. Mi nismo službenici ni dužnosnici. Kad nisam u uredu ja sam među građanima. Njima sam uvijek na raspolaganju, javljam se na svaki poziv pa evo i ovaj vaš", kazao nam je dogradonačelnik Otoka Zvonimir Pućo.

A građani imaju svoje mišljenje za tako obavljanje posla. Neki ga nazivaju legendom jer zna iskoristiti sustav u svoju korist, drugi kažu kako nije u redu da ne radi posao za koji je plaćen. No u političkim krugovima govore da je Pućo u unutarstranačkom sukobu s HDZ-ovim gradonačelnikom Josipom Šarićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se čudim gospodinu Pući. To je osoba koja je već gornjoj granici u životnoj dobi. Ja se pitam zašto ne stane pred gospodina Šarića i kaže zašto ne dolazi", rekao je nezavisni županijski vijećnik Zvonko Jelić.

Zbogovakvih poteza z gradskom poglavarstvu mnogi Otočani odlaze iz svojeg grada.  A mnogi se pitaju i kako je uopoće moguće da mjesto od niti 5.000 stanovnika ima uopće status grada s oko 20 zaposlenih u gradskom poglavarstvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo