veselo od jutra / Doček u podne organiziran diljem Hrvatske: U Fužinama 10.000 posjetitelja!

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Tradicionalni podnevni pozdrav 2018. godini održao se u Novom Vinodolskom, Zagrebu, Ogulinu, Fužinama...

31.12.2018.
13:37
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

U Novom Vinodolskom, na središnjem Trgu Ivana Mažuranića i obližnjim trgovima u ponedjeljak u podne organiziran je još jedan tradicionalni "Pozdrav Novoj 2019. godini", a doček u podne organiziran je i u Zagrebu, Ogulinu, Fužinama...

Uz glazbu triju vokalnoinstrumentalnih ansambala u Novom Vinodolskom okupilo se oko pet tisuća posjetitelja, građana Novog Vinodolskog i okolnih mjesta, te izletnika i turista, od kojih mnogi redovito ispraćaju Staru i dočekuju, pozdravljaju u podne sljedeću, Novu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Staru godinu ispraćalo se i Novoj godini nazdravljalo uz pjenušac "1288", nazvan prema godini donošenja Vinodolskog zakona, Vinarije Pavlomir, na čijih su 40 hektara, svojedobno, 1991. godine prognanici iz Vukovara, ionako dotad u svojem zavičaju vinogradari i vinari, počeli podizati desetljećima zapuštene vinodolske vinograde.

Za lovački gulaš, pobrinula su se dva novljanska lovačka društva, "Košutnjak" i "Gradina" te Udruga prijatelja grožđa i vina "Ružica Vinodola".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I najmlađi su imali svoj program, a to je bila besplatna vožnja vlakićem i besplatne krafne.

Pozdrav Novoj godini upriličili su i u Zagrebu, Ogulinu, Fužinama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zagrebačkom "Adventu na Strossu" u podne je priređen glazbeni program, u Ogulinu su organizirali Dječji doček Nove godine. Ondje je za najmlađe posjetitelje bila priređena bogata tombola, nastup Ogulinskih mažoretkinja, pušteni su baloni lijepih želja, a sve je završilo vatrometom konfeta.

U Fužinama u podne 10.000 posjetitelja

U Fužinama na ispraćaju Stare godine očekuju oko 10 tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Fužine: Nekoliko tisuća okupljenih dočekalo Novu godinu točno u podne!

Image

Fužine: Nekoliko tisuća okupljenih dočekalo Novu godinu točno u podne!

Prošlu, 2017. godinu u Fužinama je ispratilo oko 12 tisuća ljudi, a s obzirom da je danas radni dan, očekuje se da će na jednodnevni izlet u Fužine doći nešto manje gostiju, njih oko 10 tisuća, rekao je Marinko Jakovljević, direktor Turističke zajednice Fužine, za N1.

Osim gostiju iz raznih dijelova zemlje, došlo je i nekoliko autobusa iz Slovenije, ali i grupe turista koje su kraj 2018. odlučile provesti negdje na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novogodišnji vlak iz Rijeke dovezao je tisuću ljudi", rekao je Jakovljević te dodao da za novogodišnje praznike udvostruče broj stanovnika.

Jakovljević je naglasio da su zadnjih godina, zbog sigurnosnih razloga, odustali od pucnjave, pa su točno u podne u zrak pušteni šareni baloni na kojima su ispisane novogodišnje želje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Orginalno ovo je u prvom redu ispraćaj stare godine. U Hrvatskoj ipak, čini se, svaka stara je bolja od nove", dodao je Jakovljević.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo