Nabavljaju deset novih /

Split platio 2 milijuna kuna penala za autobuse! A sad ih mogu baciti u staro željezo...

Neispravni autobusi mogu u staro željezo, iako se penali za njih prema sudskoj presudi plaćaju

6.12.2019.
7:00
VOYO logo

Promet Split nabavlja deset novih autobusa, no istodobno gradski prijevoznik plaća više od 2 tisuće kuna penala na dan zato što splitskom odvjetniku nisu predali devet autobusa nabavljenih prije 30 godina. Iz Prometa tvrde da autobusi nisu u voznom stanju te da ih ne mogu predati tehnički ispravne. 

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijednost ovog posla je 30 milijuna  kuna i to bespovratnih, a kad se tome doda PDV onda je to 43 milijuna. Mi sufinanciramo 15 posto, a ostalo ide iz EU fondova", izjavio je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

Ne zna se koliko će još morati platiti

No, 9 starih autobusa koji više nisu u voznom stanju splitskog prijevoznika košta 2250 kuna na dan. S obzirom na to da autobuse ne mogu isporučiti, odvjetniku Željku Lubini moraju plaćati penale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo reći koliko ćemo isplatiti, jer radimo na tome da taj postupak okončamo i da zaključimo ovu priču s plaćanjem penala", rekao je Miroslav Delić, direktor Prometa Split.

U dvije i pol godine Promet je isplatio više od 2 milijuna kuna penala. "Vrlo teško  je utvrditi odgovornost jer je to proces koji traje 30 godina. Odgovorni su svi u lancu koji su to pokušavali riješiti i oni koji su prouzročili to u samom početku", dodao je Krstulović Opara.

Željko Kerum ne osjeća se odgovornim

Željko Kerum koji najavljuje novu utrku za splitskog gradonačelnika, ne smatra se odgovornim te kaže: "Nisu tada bile situacije zrele za dogovor jer su bila ročišta i tužbe i ostalo, i to je u mandatu Baldasara završilo.  I kako se završilo, to je njegova stvar, a ne moja."

Priča o dugu za autobuse stare više od 30 godina zbunjuje građane. "Sigurno to plaćaju građani, ne znam tko tako radi, u našem društvu je sve naopako, pa i to", kazala je Anđelka iz Splita

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neispravni autobusi mogu u staro željezo, iako se penali za njih prema sudskoj presudi plaćaju. Do kada, nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo