Do kraja tjedna bit ce nesnosno vruce, a onda opet pljuskovi

Nakon tjedana nestabilnog vremena koje nam je donijelo velike kolicine oborina, olujni vjetar ali i hladno vrijeme, slijedi nam temperaturni sok. Ziva u termometru penjat ce se i do 30?C.

19.5.2014.
13:32
VOYO logo

Kolicina oborina u vecini Hrvatske, osim ponegdje na Jadranu i u unutrasnjosti Istre, je veca od uobicajene za dosadasnji dio svibnja.

Temperature do 30?C

Srednja temperatura zraka prvih 18 svibanjskih dana gotovo je posvuda u Hrvatskoj niza od prosjeka, posebice zbog prosloga tjedna, u kojem je bilo hladno kao rijetko kada do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedecih dana temperatura ce biti iznadprosjecno visoka, posebice najvisa dnevna, koja ce od cetvrtka u mnogim mjestima biti i oko 30?C, ponegdje vrlo vjerojatno i malo visa, ponajprije u istocnoj Hrvatskoj. Vjerojatnost za nove rekorde, koji su uglavnom iznad 33?C, u Osijeku cak 36?C (!), je mala, ali se ne smije posvuda sasvim iskljuciti, otkriva Zoran Vakula glavni meteorolog HRT-a u Meteo Kutku.

Od vikenda nestabilno!

Od vikenda se povecava vjerojatnost nestabilnijeg vremena, s povremenim mjestimicnim pljuskovima i grmljavinom. No, buduci da prognoze nisu odvise pouzdane, valja se nadati stabilnijoj atmosferi, pise u Meteo Kutku koji ureduje Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo