'Klupom ju je stisnuo uz zid i izudarao nogama'

Majka desetogodišnje djevojčice iz Zagreba tvrdi da njezinu kćer školski kolega već dvije godine zlostavlja. Požalila se, kaže, i njegovim roditeljima, no bez uspjeha.

4.9.2012.
17:10
VOYO logo

Na meti desetogodišnjaka, čije je ponašanje u Osnovnoj školi u zagrebačkom Španskom posljednjih dana roditelje diglo na noge, posebno je jedna njegova mala kolegica. Njena majka je ispričala kako joj svako jutro govori da ne želi više ići u školu. Dodaje kako ju je nasilje promijenilo te da je posta zatvorenija i da rijetkima vjeruje.

"Govoriš mi da mi se ništa neće dogoditi ako je učiteljica tamo, a opet se uvijek nešto dogodi", govori djevojčica majci. Njeni problemi počeli su prije dvije godine, nekoliko tjedana nakon dolaska nasilnika u razred. "Krenulo je s čupanjem, zadirkivanjem, gurkanjem, prešlo je na pljuvanje i verbalno zlostavljanje. Dobacivao bi joj glupačo i kojekakve ružne riječi", priča majka djevojčice dodajući kako se situacija s vremenom pogoršavala sve dok je nije izudarao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podljevi pod rebrima

"Školskom klupom ju je pritisnuo uza zid i izudarao šakama i nogama po tijelu. Iz škole me nitko nije nazvao niti o tome obavijestio. Tek navečer kada sam je pripremala u krevet primijetila sam masnice i podljeve, po rukama, bedrima i rebrima bila je plava. Nije mi ništa rekla jer se bojala", ispričala je majka djevojčice za Večernji list. Dječak je, kaže, presreće ispred škole i prijeti joj. Majka djevojčice bila je i na policiji, no bez prethodne obavijesti škole, od toga nije bio od koristi. Jednako kao i od razgovora s roditeljima nasilnika.

Djevojčica nije jedina žrtva desetogodišnjaka, a i učiteljica tog razreda je navodno zatražila zaštitu. Zbog stresa je bila i na bolovanju. Podsjetimo, maloljetniku je izrečen ukor zbog nasrtaja na učiteljicu, a učiteljica je zatražila i zaštitu od oca koji ju je izvrijeđao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo