SPORNI RADOVI /

Đerek za RTL o vili Kovač: 'Banožić je bio ministar i trebao je to znati, vezano za zviždanje ili ne, podnijela sam prijavu'

U srži skandala između predsjednika i ministra našla se i zviždačica koja je već ranije prozvala Državne nekretnine

10.2.2022.
18:42
VOYO logo

Nema mira na relaciji Pantovčak - Ministarstvo obrane, a u novoj rundi rata priopćenjima, ministar Mario Banožić insinuira da je predsjednik Republike Zoran Milanović odgovoran za trošenje stotina tisuća kuna za obnovu državne vile Kovač na Hvaru. S Pantovčaka stiže poduže pismo i zahtjev za pokretanje istrage.

Milanović tvrdi da s obnovom koja se dogodila preklani nema ništa, s njom nije bio upoznat te da je tada upravo Banožić bio ministar državne imovine. Pantovčak traži i točne podatke skupocjene obnove dok ministra naziva "ponavljačem i zlostavljačem hrvatskih časnika i vojnika", a odgovornim drži šefa Vlade koji problem treba riješiti.

Pitali smo i Državne nekretnine tvrtku koja je u središtu skandala oko afere s raspolaganjem državnih stanova, tko je u pravu. Kažu da rade prema planu i programu, skladno zakonu, pa su prema planiranom od prije četiri godine u 2020. izvršeni građevinski radovi poput sanacije terase, u ukupnom iznosu od 190 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Predsjednik protiv ministra /

Banožić o vili na Hvaru: 'Zbog predsjednika i njegove zviždaljke ja ispadam loš u javnosti'

Image
Predsjednik protiv ministra /

Banožić o vili na Hvaru: 'Zbog predsjednika i njegove zviždaljke ja ispadam loš u javnosti'

Navode i da je prema planu iz 2019. i 2020., u prošloj i pretprošloj godini u obnovu inventara utrošeno oko 170 tisuća kuna. A MORH je u kontekstu obnove vile Kovač prozvao i zviždačicu i bivšu zaposlenicu Državnih nekretnina Maju Đerek.

Upitali smo je za komentar, a rekla nam je: "Gospodin Banožić je u to vrijeme obnove vile bio nadređen mojoj tadašnjoj šefici. U tvrtki koja upravlja vilom. U to vrijeme je bio ministar i trebao je to znati", kaže.

"Vezano za moje zviždanje ili ne ja sam predala kaznenu prijavu jer je tvrtka koja je radila radove na vili dobila oko 28 poslova kod tvrtke Državne nekretnine i to otkad je direktorica tvrtke Renata Sabo pa me čudi da to još nije ispitano", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo