Propali natječaj / Ima li pedijatra za djecu u Dubrovniku: ni 12.000 kn plaće nije dovoljno?

Ako ikad u Hrvatskoj i prorade demografske mjere za rađanje djece - eto novog problema. Neće ih imati tko liječiti jer već sad nedostaje pedijatara

27.3.2018.
19:35
VOYO logo

Visoka plaća i besplatan smještaj u Dubrovniku većini zvuči kao ponuda iz snova, no natječaj je propao, jer zamislite, na njega se nije javio nitko. 

Niti minimalnih 12 tisuća kuna plaće, niti besplatan smještaj nisu bili dovoljan mamac pedijatrima da dođu raditi u Dubrovnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo bilo je prilično upita telefonskih, ali evo nismo imali niti jednu prijavu na natječaj", izjavio je Branko Bazdan, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik.

Dubrovačke mame, zato bi spremno pedijatrima  ponudile i višu plaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je dobro da se ponude tako dobri uvjeti da privuku pedijatre", smatra Jelena Pendo, Dubrovnik.

"Pa dala bi im sigurno još više uvjete zato jer pedijatri u dubrovačko-neretvanskoj županiji nedostaju. To je osoba koja se brine o zdravlju moje djece, koja je tu na usluzi i uvijek dostupna mi smo sa našom pedijatricom u župi vrlo zadovoljni", izjavila je Nikolina Kmetović Kralj, Župa dubrovačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doktorica Mirela rodom je iz Osijeka.  Od 2009. brine za 1100 mališana iz župe dubrovačke. Propali natječaj je ne čudi.

"Prosjek godina pedijatara u Hrvatskoj je 50 godina i više, tako da na nivou cijele Hrvatske fali 50 pedijatara za popunit cijelu mrežu , nije ovo izdvojen slučaj da se ne javi nitko na pedijatrijski natječaj", izjavila je Mirela Čurlin, pedijatrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je, kaže Mirela, nekome od 50 godina iz korijena mijenjati život i seliti s obitelji u novi grad. S druge strane mladi sve manje biraju medicinu, a oni koji završe medicinski fakultet često priliku traže u drugim zemljama. U domu zdravlja pokušat će doskočiti ovom problemu

"Imamo i plan  da studentima medicine  4,5 i6 godine ponudimo stipendije s obzirom da bi onda ostali izvjesno vrijeme raditi u Domu zdravlja Dubrovnik", kazao je Branko Bazdan, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do tada dubrovački dom zdravlja od potrage za iskusnim pedijatrom ne odustaje. Osim dobrih uvjeta za ovaj posao potrebne su još neke stvari.

Novi natječaj biti će objavljen već za desetak dana, ovaj put nadaju se i uspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo