uoči najavljene ovrhe / Dječak Cesare pušten na kućnu njegu iz splitskog KBC-a gdje je bio hospitaliziran zbog stresa

Image
Foto: Facebook

Cesare je hospitaliziran u KBC Split prošlog petka, a kod njega su ustanovljeni psihosomatski simptomi zbog stresa

18.6.2018.
20:10
Facebook
VOYO logo

Devetogodišnji Cesare Avenati, nad kojim je u utorak zakazana ovrha, pušten je u ponedjeljak poslijepodne iz splitskog KBC na kućnu njegu, doznaje se od njegove tete Vanje Kuluz.

Cesareovi roditelji, majka Nina Kuluz i otac Allesandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom u Italiji, ali majka je s njim otišla iz Italije te se prvo skrivala u BiH, a zatim se vratila u Split. Nakon toga dječakov otac Alessandro pokušava ga ovrhom vratiti u Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cesare je hospitaliziran u KBC Split prošlog petka, a kod njega su ustanovljeni psihosomatski simptomi zbog stresa kojem je izvrgnut uoči zakazane ovrhe u utorak. Psihijatar nam je rekao kako dječak treba biti pošteđen daljnjeg stresa te da bi njegovo eventualno ovršno odvajanje od majke i dobjeljivanje ocu koji živi u Italiji bilo pogubno za Cesarea," rekla je Kuluz za Hinu.

Potvrdila je kako će se najavljeni prosvjed protiv ovrhe nad Cesareom održati u utorak u splitskom naselju Pujanke, blizu stana u kojem živi s majkom i u kojem je zakazan ovrha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuluz je ranije u ponedjeljak u splitski Općinski sud u Dračevcu donijela peticiju s 10.600 potpisa građana kojom se traži obustava ovrhe nad dječakom, ali je predsjednica suda Marina Boko odbila primiti peticiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo