zabavna znanost / Djeca ljeti vole školu: Neke od njih umjesto na plaži zatekli smo u osnovnoj školi u Samoboru

Mali i veliki znastvenici na 'Ljetnoj tvornicu znanosti' mogli su postati meteorolozi na jedan dan, ali i doznati koja su krvna grupa

28.7.2018.
19:00
VOYO logo

Kemijske veze nisu bezveze! Pokusi privlače ove školarce - buduće znanstvenike. Fran ima 11 godina, a već bi mogao uskočiti u cipele meteorologa na televiziji. "Volio bih jednog dana biti prognozer ili glumac u nekom filmu", kazao je Fran.

Uz iluzije, biologiju i matematiku, djeca istražuju kako glazba utječe na pamćenje, a znaju otkriti i krvnu grupu. Zanimaju ih i stanice. Ljeto je i vikend, a djeca su u samoborskoj osnovnoj školi. Umjesto mora, more znanja koje im pružaju mentori - volonteri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znanost je svima neki bauk. Ovdje im je super jer nema klasičnog predavanja ex kadetra - nema mi stojimo, vi sjedite, slušate, pišete. Oni sami dolaze do zaključaka, sami promatraju, sve rade svojim rukama", kazala je Juliana Lana Prah, organizatorica Ljetne tvornice znanosti.

Najmlađi budući znanstvenici imaju svega 9 godina. Iduća postaja im je Split, gdje će vršnjacima pokazati da znanost može biti itekako zabavna! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo