trudnica iz vrbovca / Divne vijesti! Rodila zdravu curicu u kolima Hitne pomoći na putu za bolnicu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Majka je negativna na COVID-19, ona i beba se uspješno oporavljaju u KB Merkur

30.3.2020.
13:14
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec u nedjelju u 22,40 sati je upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak.

Doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu. Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s ljudima sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Tim KB Merkur je spremno dočekao vozilo ispred bolnice, piše potal zgprsten.hr.

Zdrava curica je rođena u 23,15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice, a tim KB Merkur odmah je preuzeo novorođenče. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, majka je prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. Tim Hitne medicine nije bio odjeven u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

Majka je negativna na COVID-19, ona i beba se uspješno oporavljaju u KB Merkur, a tim hitne medicine od utorka je ponovno u smjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo