Direktor fantomskog skijališta zaradio milijun kn

30.12.2009.
11:52
VOYO logo

Naime, kako piše Jutarnji list, projekt Bijela Kosa predviđao je otvaranje dviju skijaških staza, žičare i restorana, a direktor poduzeća Bijela Kosa d.o.o. Tihomir Magdić obećao je i predsjedniku Stjepanu Mesiću da će do kraja ove godine skijalište biti otvoreno.

No, na brdu Bijela Kosa iznad Vrbovskog dosad su samo posječena stabla na trasama budućih skijaških staza, a vodovod, elektromreža i telekomunikacijske veze iz Vrbovskog dovedene su do zaseoka Jablan u podnožju budućeg ski centra. U projekt u koji bi trebalo uložiti 20 milijuna eura uloženo je tek 4 milijuna kuna, od čega je milijun otišao na troškove plaće jedinom zaposleniku tvrtke Bijela Kosa d.o.o., direktoru Tihomiru Magdiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon gotovo pet godina posla projekt se nije maknuo s mrtve točke, ali Magdić cijelo vrijeme uredno dobiva plaću koja iznosi, neslužbeno doznaje Jutarnji, oko 20.000 kuna bruto, što znači da je od osnutka poduzeća samo na njegove plaće, ne računajući i troškove reprezentacije i putovanja u europska skijališta, utrošeno oko milijun kuna.

Inicijatori ovog projekta bili su lokalna samouprava, dakle grad Vrbovsko, i tvrtka Bijela Kosa d.o.o. Novi gradonačelnik Vrbovskog Željko Mirković nije htio otkriti kolika je plaća direktora Magdića, jer to "ne smije zbog menadžerskog ugovora", a dodao je i kako je projekt naslijedio od prethodne vlasti. Direktor Magdić je, pak, priznao kako se znalo da grad Vrbovsko neće moći financirati projekt te da će u travnju 2010. godine biti raspisan međunarodni natječaj kako bi se vidjelo ima li zainteresiranih ulagača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ambiciozni projekt skijaškog centra predviđa izgradnju dviju skijaških staza na 1600 i 800 metara nadmorske visine, te postavljanje dviju žičara i vučnice. U drugoj fazi predviđa se postavljanje topova za osnježivanje i reflektora za noćno skijanje, dok bi na kraju na 1000 metara nadmorske visine bio izgrađen restoran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo