DIO JADRANSKOG TURISTIČKOG SREDIŠTA USRED SEZONE OSTAO BEZ VODE: / Sve smrdi po fekalijama, zna se i tko je odgovoran?

Image

Zapadni dio Vodica usred turističke sezone već je treći dan bez vode nakon zagađenja u velikom dijelu grada. Još se ne zna uzrok.

27.7.2017.
9:41
VOYO logo

S velikim vodoopskrbnim se problemima suočavaju ulice Blata i Prvićka u kojima se nalazi nekoliko stotina apartmana i vila s tisućama gostiju.

Nelegalna bušotina uzrok je zagađenja

Vodovod je poslao upozorenje da se voda u tom dijelu turističkog središta do daljnjega ne smije piti, niti koristiti za higijenu ili u bilo koje druge svrhe. Upozorenje je stiglo nakon analize zamućene vode. Stanovnici upozoravaju da se širi nesnosan smrad po fekalijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

KAOS U TURISTIČKOM SREDIŠTU: Dio Vodica već tri dana bez pitke vode, turisti odlaze ranije

Image

KAOS U TURISTIČKOM SREDIŠTU: Dio Vodica već tri dana bez pitke vode, turisti odlaze ranije

Djelatnik Vodovoda utvrdio je da je uzrok zagađenja vode nelegalna bušotina za navodnjavanje zelene površine napravljena na cjevovodu za opskrbu pitkom vodom, u vrijeme gradnje stambenog objekta u kojem je osam stanova, javlja ŠibenikIn. Nelegalna je bušotina neovlašteno spojena na vodoopskrbni cjevovod, zbog čega se kontaminirao sustav za opskrbu pitkom vodom, priopćeno je iz Vodovoda i odvodnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Investitor zgrade (HDZ): Zagađenje nema veze s izgradnjom

Investitor stambene zgrade u Prvićkoj ulici, Zoran Josipović, inače je poznati vodički poduzetnik i član HDZ-a. Josipović je u prošlom sazivu bio vijećnik u Županijskoj skupštini. Jučer je za lokalne medije izjavio da zagađenje vode nema veze s izgradnjom te zgrade. Istaknuo je i kako ima sve dozvole te da je sve po propisima.

U priopćenju Vodovoda se dodaje i da je protiv počinitelja podnesena kaznena prijava zbog ugrožavanja života i zdravlja ljudi. Policija je pak za ŠibenikIn rekla da se ne bavi slučajem nelegalnog spajanja na Vodovod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo zaprimili dojavu, ali se žalila gospođa da nije dobila rezultate ispitivanja, da ih čeka tri dana i da voda smrdi. Uputili smo je na druge nadležene institucije ', rekli su u policiji.

Stanovnici i turisti za sada su opskrbljeni cisternama s vodom, a normalizacija se očekuje u večernjim satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni iznajmljivači apartmana već su najavili da će zbog pretrpljene štete zbog prijevremenog odlaska gostiju tužiti Grad.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo