ŠEF ISTARSKOG STOŽERA / Dino Kozlevac u RTL-u Danas: 'Brojke su počele rasti pa smo reagirali. Sada treći val ni ne primjećujemo'

Šef stožera Istarske županije Dino Kozlevac govorio je o stanju s epidemijom koronavirusa u Istri

21.3.2021.
18:40
VOYO logo

Šef stožera Istarske županije Dino Kozlevac govorio je o stanju s epidemijom koronavirusa u Istri koja je po brojkama, u ovom trenutku, najbolje u Hrvatskoj. 

"Mi o trećem valu nismo razmišljali niti ga primjećujemo. Činjenica je da su brojke počele rasti i s time nismo bili zadovoljni. Morali smo proaktivno donijeti odluke kao što smo donosili i dosad", kazao je i dodao da su njihovi epidemiolozi pomno pratili situaciju i ocijenili su da bi bilo dobro da škole idu online osim nižih razreda i maturanata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kozlevac je kazao da ima najava da će turisti doći u Istru. "Sustav je prošle godine pokazao kako funkcionira i s turistima. Očekujem da ćemo ove godine funkcionirati još i bolje", kazao je i dodao da koordiniraju aktivnosti s drugima. "Napravit ćemo sve da turizma i bude jer su na prijeko potrebni radi gospodarstva", rekao je Kozlevac. 

Naglasio je da će nas Europa procjenjivati na regionalnoj razini. "Najbolje se procjenjuje situacija na lokalnom nivou", kazao je dodao da sustav civilne zaštite funkcionira na svim razinama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ove mjere koje se donose ovih dana su plod, ne samo u Istri nego i drugdje, na temelju procjena na terenu, odnosno u županijama", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo