Mogu preživjeti do 30 dana / Dinini prijatelji ne odustaju: 'Sigurno su na Atlantiku, plutaju na splavi i čekaju da ih se spasi'

Prijatelji nestalog hrvatskog kapetana uključili su se u potragu za nestalim Dinom Miškićem

8.10.2019.
18:45
VOYO logo

Nada da će nestali hrvatski pomorac Dino Miškić i šestorica njegovih kolega s broda Bourbon Rhode biti pronađeni i dalje postoji. A pojačana je informacijom o navodno uočenim dvjema signalnim raketama koje su ispaljene u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Rakete su vidjeli promatrači s broda na području Atlantika, a u potragu su odmah poslana tri broda i zrakoplov američke obalne straže. Istodobno, građani u Hrvastkoj prikupljaju novac za potragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo bijeli, a onda dvadesetak sekundi crveni signal. Bio je to tračak nade koji je uočen s broda Alp Striker u noći s nedjelje na ponedjeljak. Na područje potrage odmah je krenuo brod i avion Hercules američke obalne straže.

"Oni u toj splavi imaju hranu za otprilike 30- tak dana, i vode i hranu. No, pitanje je li zbog nevremena sve tamo. Tu su i signalne rakete, crvena za opasnost, a bijela također za skretanje pozornosti", pojašnjava umirovljeni kapetan Feđa Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijatelji u akciji

Prijatelji nestalog hrvatskog kapetana uključili su se u potragu za nestalim Dinom Miškićem. Za njih su signalne rakete bile ugodan šok. 

"Informacija koja je za nas ključna su upravo signalne rakete koje su za nas dokaz života. Sada sigurno znamo da su na Atlantiku, da plutaju na splavi i da čekaju da ih se spasi. Da ih se odvede kući", kazala je za RTL Đurđa Vrljević Šarić, Dinina prijateljica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako je obitelji nestalog kapetana potvrđeno da je potraga nastavljena te da su u istu uključeni i avioni, a očekuju se i analiza satelitskih snimki. 

Ne odustaju od potrage

"Imamo dokaz života, odustajanje od potrage nije opcija. Mi ćemo inzistirati, upirati i tražiti dalje. Potraga se mora nastaviti maksimalnim intenzitetom dok ih se ne pronađe i dovede kući", dodaje Dinina prijateljica Đurđa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko ona službena potraga uskoro ne da konkretne rezultate Dinini prijatelji pokreću vlastitu potragu. Za to su pokrenuli i Crowdfunding kampanju. 

"Skupljamo novac, ali i informacije o profesionalcima koji bi nam pomogli u potrazi jer svaka je sekunda bitna", pojasnio je

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samo jednom su danu skupili oko 20.000 dolara, a ukoliko Dinu pronađu novac će dati obiteljima nestalih pomoraca.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo