Ozljeda mlađeg Karabatića /

Dinart objavio popis za Hrvatsku: Luka Karabatić rezerva, na EURO samo s jednim klasičnim lijevim vanjskim

Image
Foto: Szwarc Henri/ABACA/PIXSELL

'Imamo dovoljno rješenja. Premda je na popisu desnih krila samo Luc Abalo, imamo Valentina Portea, koji je vrlo svestran igrač. Luka Karabatić će nam se, vjerujem, priključiti tijekom natjecanja', otkrio je izbornik Dinart

8.1.2018.
18:55
Szwarc Henri/ABACA/PIXSELL
VOYO logo

Nakon dvije pobjede (Norveška i Egipat) te jednog poraza (Danska u zadnjoj sekundi), čime Francuska nije osvojila domaći pripremni turnir u Parizu i Rouenu, izbornik Didier Dinart i njegov suradnik Guillaume Gille podvukli su crtu izabravši 16 imena za prvu fazu Europskog prvenstva u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinart na EURO vodi i dvije rezerve, među kojima su Luka Karabatić i Romain Lagarde. Karabatić je na toj "poziciji" jer je ozlijedio gležanj u pripremnoj utakmici s Egiptom. No pregledi su pokazali da je riječ o benignoj ozljedi, koju će ubrzo zaliječiti. U skupini ipak neće igrati, ali bi trebao biti u konkurenciji za ključne utakmice u nastavku.

S obzirom na ozljede, Dinart na popisu ima tek jednog klasičnog lijevog vanjskog (N'Guessan), no tu su trojica srednjih vanjskih (Nikola Karabtić, Mahe i Claire).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski popis za EURO 2018. u Hrvatskoj

Vratari: Vincent Gérard, Cyril Dumoulin.
Lijevi vanjski: Timothey N'Guessan.
Desni vanjski: Nédim Rémili, Valentin Porte, Dika Mem, Adrien Dipanda.
Srednji vanjski: Nikola Karabatić, Kentin Mahé, Nicolas Claire.
Desno krilo: Luc Abalo.
Lijeva krila: Michaël Guigou, Raphaël Caucheteux.
Kružni napadači: Benjamin Afgour, Nicolas Tournat, Cédric Sorhaindo.

Rezerve: Luka Karabatić, Romain Lagarde.

Na francuskom popisu je i tek jedan igrač na poziciji desnog krila. Luc Abalo imat će dakle vjerojatno najveću minutažu od svih igrača. No tu je svestrani Porte. Na vratima su sjajni Vincent Gerard i Cyril Dumoulin. Standardno će prijetiti Guigou, Sorhaindo te snažni desni vanjski Dika Mem. Nema više Daniela Narcissea.

Francuska igra u porečkoj skupini B s Norveškom, s kojom otvaraju u petak od 20.30, zatim Bjelorusijom i Austrijom. U drugom krugu ta se skupina križa s hrvatskom u kojoj su još Srbija, Island i Švedska. Francuzi, aktualni svjetski zlatni, dolaze vratiti europsko zlato u svoje ruke, nakon slavlja Njemačke otprije dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo