DETALJI INCIDENTA U KOJEM JE SUDJELOVALA DELEGACIJA VLADE SRBIJE: / Zagušili su promet, a nisu htjeli imati posla s našom policijom

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Jučer oko 8 sati i 20 minuta policijski je presretač snimio desetak minuta vožnje luksuznog Audija beogradskih tablica prepunog srbijanskih političara,

12.10.2018.
19:07
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Desetak minuta vožnje lijevim pretjecajnim trakom po autocesti nadomak Slavonskog Broda bilo je dovoljno da policijski presretač jučer oko 8.20 sati snimi luksuzni Audi beogradskih tablica prepun srbijanskih političara, javlja Jutarnji.

U vozilu vlade Srbije bile su četiri osobe. Među njima je bio i predsjednik parlamentarnog Odbora za dijasporu i Srbe u regiji Miodrag Linta. Prema navodima očevidaca za Jutarnji list, vozač je, iz samo njemu znanih razloga, svojom vožnjom smanjio protočnost po autocesti pa su ga druga vozila nedopušteno pretjecala s njegove desne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Određena novčana kazna od 250 kuna

Hrvatski policajci su Audi srbijanske vlade zadržali oko pola sata nakon čega je vozač platio kaznu od 250 kuna putem POS uređaja.

Naši policajci su, prema tvrdnjama jednog od četvorice putnika u Audiju, rekli vozaču da je njihovo vozilo praćeno od samog prelaska granice te je zato uočeno da se dulje vrijeme kretalo po pretjecajnoj traci. Linta je bio na putu za Donje Rujane nadomak Livna kako bi u subotu nazočio posvećenju hrama Pokrova Presvete Bogorodice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega, postavlja se pitanje zašto je službeno vozilo srpske vlade nije najavilo svoj prolazak kroz Hrvatsku jer bi u tom slučaju moglo dobiti i pratnju te ne bi došlo do ovakve neugodne situacije po vozača i izaslanstvo.

Image
Foto: PIXSELL, Srdjan Ilic
Image
Foto: PIXSELL, Srdjan Ilic

15.05.2018., Beograd, Republika Srbija - Otvorenje izlozbe Dijanina deca u Domu Vojske Srbije. Diana Budisavljevic, hrvatska humanitarka austrijske nacionalnosti, tijekom Drugog svjetskog rata u razdoblju od 1941. do 1945. potaknula je i organizirala spasavanje iz ustaskih koncentracijskih logora, sudjelovala u zbrinjavanju te vodila sustavne podatke o oko 12.000, uglavnom srpske, djece te njihovih majki s podrucja Korduna i Kozare. Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin. Photo:

Bez pratnje jer hrvatskim vlastima nije javljen prolazak našim područjem

Vjerojatno Miodrag Linta, koji se nalazio u automobilu, nije želio kontakt s hrvatskom policijom, iako ga je na kraju ostvario, pa nije ni imao namjeru javljati hrvatskim vlastima da prolazi preko našeg područja. Linta je poznat po oštrim stavovima o Hrvatskoj, sličnim sadašnjem ministra obrane Aleksandru Vulinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo