'DERANJE' TURISTA? 'Kazne za parkiranje stavljaju strancima koji odu do dućana na 10 minuta... Od parkinga bi vile i hotele gradili'

Image
Foto: Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL

Administrator stranice 'Dnevna doza prosječnog Dalmatinca' na primjeru svojih prijatelja iz Češke objasnio je probleme hrvatskog turizma

8.8.2019.
21:21
Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca koju prati više od 250.000 ljudi objavljen je status u kojem su administratori podijelili svoje razočarenje radom parking službi na Jadranu.

Image
JADRANSKI IZNAJMLJIVAČI U PANICI: /

'Opijeni uspjehom postali smo nerealni i bahati, sada nam se to vraća'

Image
JADRANSKI IZNAJMLJIVAČI U PANICI: /

'Opijeni uspjehom postali smo nerealni i bahati, sada nam se to vraća'

'Mozgovi ka kod zlatne ribice'

"Je*ene kazne za parkiranje od 100, 150, 200 kn stavljaju na auta strancima koji odu u supermarket na 10 minuta, na parkiralištima koja su do jučer bila besplatna! Kad stranac ode pitat šta i kako, viču na njega da plati kaznu. Onda se čudimo što imamo 30% manje gostiju nego lani! Zašto? Jer su većini guzice nenajedive! A mozgovi ka kod zlatne ribice. Od parkinga bi vile i hotele gradili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramotno je to ponašanje! Posebno u odnosu na goste koji tu dolaze 20 godina. A di su ćevapčići po 95 kuna u restoranima?! Retardirani madraci iz 1983. u apartmanima? Dobro se zapitajmo od čega ćemo živjet, ako smo 'turizam' nasmiješeno prihvatili kao jedini izlaz. Sramota!", stoji u objavi na stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak dozvolili parkiranje

U brojnim komentarima ove objave mnogi su podijelili svoja iskustva.

"Rođena sam u Hrvatskoj i živim u Francuskoj. Prije 4 godine smo bili u Makarskoj na dopustu i naravno imamo auto sa francuskim tablicama, nađemo neko super mjesto kraj Tučepa i nigdje nikoga. Parkiramo se na neko mjesto uz cestu gdje su bili i drugi auti, nigdje žive duše kad nakon par minuta izađu iz nikuda 3 frajera i traže nas 50 eura za parkiranje. Ja sam pop***ila i na fin način ih poslala u k*** i kad su skužili da sam 'naša', 'dozvolili' mi parkiranje", napisala je gospođa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bahatost dijela turista

Jedan se gospodin požalio na to kako stranci parkiraju u Hrvatskoj. Smatra da to rade ovdje jer slične stvari ne smiju u svojim državama.

"Stvari uopće nisu tako crno bile. Koliko god da postoji pohlepa od strane domaćih da se iz turista izvuče šta više para, barem jednako toliko i postoji bahatost od strane dijela turista da se mogu zaustavljati i parkirati di žele jer ovo je Balkan (u svojoj zemlji mu to na pamet ne pada jer zna šta ga čeka), a tamo nema reda, e, a kad mu dođe globa onda smo mi pohlepni?! Neki dan njemačke table parkirane na šibenskoj rivi- alo rivi! Možda je i naš gastarbajter al nebitno - koliko bi tebi trajalo auto na Piccadillyju, Alexanderplatzu ili Elizejskim poljanama? Ili na bilo kojem mistu di stoji jasan znak zabrane zaustavljanja i parkiranja?", upitao se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo