ISMIJAO RIJEKE PRAVDE / Božinović o imenu SDP-ove koalicije: 'Koliko im je vodostaj spao, mislim da se radi o potočiću'

Davor Božinović komentirao je ime SDP-ove koalicije koja će se zvati 'Rijeke pravde'. 'S obzirom na to koliko im je vodostaj stao, mislim da se radi o potočiću', kazao je Božinović

21.3.2024.
9:59
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obići će Laboratorij Sektora za eksplozivne atmosfere Ravnateljstva civilne zaštite. U sklopu zajedničkog obilaska, više informacija o radu Laboratorija dat će načelnik Sektora za eksplozivne atmosfere Dario Dragojević te će ujedno biti održana demonstracija postupka ispitivanja prašine i probojnog paljenja uređaja. Nakon zajedničkog obilaska previđena je izjava za medije.

"Drago mi je da smo se ovdje danas okupili. Ravnateljstvo ima 11 ovakvih sektora i ovo je prvi put da smo otvorili vrata vrijednih laboratorija javnosti. Potrebno je da javnost bude upoznata sa svime što smo ulagali u ovu djelatnost civilne zaštite. Ovakvih laboratorija u svijetu ima 80. a ovaj je proglašen šestim najkvalitetnijim u svijetu", rekao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i pitanje nevezana uz obilazak laboratorija. "Kad govorimo o kampanji, od prvog dana provodimo kampanju onako kako smo kazali. Upoznajemo javnost sa svim rezultatima našeg rada. Predstavili smo smjernice programa stranke za sljedeći mandatni period. Ono što smo obećali 2020., sve smo ispunili, to je lako provjerljivo", kazao je Božinović. "Pred hrvatsku javnost podastiremo naše rezultate i vidjet ćete da je sve ispunjeno. Nemamo nikakvih interesa nego javnost upoznati sa svim rezultatima koje smo postigli", dodao je Božinović.

Image
'OSJEĆAM SE ODLIČNO' /

Grbin: 'Naša koalicija zvat će se Rijeke pravde. Božinović? Dvoličan je i radi što ne bi smio'

Image
'OSJEĆAM SE ODLIČNO' /

Grbin: 'Naša koalicija zvat će se Rijeke pravde. Božinović? Dvoličan je i radi što ne bi smio'

Novinari su postavili pitanje o odluci Ustavnog suda o kandidaturi predsjednika Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima. "Imate mišljenje svih relevantnih profesora ustavnog prava, imate mišljenje Ustavnog suda. Kako ja iščitavam njihova izdvojena mišljenja je da nema spora - sve što se radi sa strane SDP i njihovoga navodnog kandidata je izvan ustavne norme i prakse", kazao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se svi članovi Ustavnog suda slažu da predsjednik RH ne može biti kandidat ni nositi listu dok je predsjednik, time je sve rečeno. O tome će raspravljati pravnici. Svi bismo trebali stati i promisliti gdje idemo ako ne poštujemo temeljnu premisu da predsjednik Republike ne može biti sudionik izbornog procesa. Neka da ostavku pa može", nastavio je Božinović.

"S obzirom na to koliko im je vodostaj spao, mislim da se radi o potočiću", odgovorio je Božinović na predstavljanje imena SDP-ove koalicije koja će nositi ime Rijeke pravde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je komentirao podignutu optužnicu protiv osječkog policajca koji je službenim pištoljem ubio djevojku. "Mogu reći samo jednu stvar. Državno odvjetništvo je podnijelo optužnicu na temelju dokaza. Sve dokaze je prikupila policija. Da policija u roku od 24 sata nije prikupila dovoljan supstrat dokaza, Državno odvjetništvo, koje je nadležno podizati optužnicu, to ne bi bilo u stanju", rekao je Božinović.

POGLEDAJTE VIDEO: Hoće li biti borbe u HDZ-u za mjesta na listama? Erlić: 'Pa čujte, puno je kandidata'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo