SKUPINA D U GDANSKU / Danska tek u finišu susreta opravdala titulu favorita, Crnogorci lak plijen za Mađarsku

Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Mađarski rukometaši bez većih su problema riješili prvi izazov na Europskom prvenstvu i stigli vrlo blizu prolasku u drugi krug. Pobjedu su na startu ostvarili i Danci koji su u finišu susreta svladali Rusiju

16.1.2016.
21:45
Filip Brala/PIXSELL
VOYO logo

Prvu utakmicu drugog dana rukometnog Eura u Gdansku su odigrali Mađari i Crnogorci u skupini D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarski rukometaši bez većih su problema riješili prvi izazov na Europskom prvenstvu i stigli vrlo blizu prolasku u drugi krug.

Već do poluvremena su osigurali sigurnu prednost (16-12), a u nastavku su je pažljivo održavali sve do konačnih 32-27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod izabranika Talanta Dušebajeva najraspoloženiji su bili Banhidi sa sedam te Jamali i Ancsin s pet golova, dok je najefikasniji Crnogorac bio Vuko Borozan koji je postigao sedam pogodaka.

Danska tek u finišu susreta opravdala titulu favorita

U drugom susretu dana snage su odmjerili Danci i Rusi. Za mnoge je reprezentacija Danske favorit Eura u Poljskoj, no u prvom dijelu nisu opravdali očekivanja rukometne javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija je solidno odigrala obranu, natjerala Mikkela Hansena na dosta nepreciznih šuteva, pa je zasluženo na odmor otišla s remijem u džepu.

Izjednačenu utakmicu gledali smo i u nastavku, no samo do zadnjih desetak minuta dvoboja. Tada su Danci ubacili u višu brzinu, odvojili se nakon serije 7-2, a utakmicu su zaključili pobjedom 31-25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dansku su predvodili Hansen, Damgaard Nielsen i Mensah Larsen sa četiri gola, dok je najefikasniji kod Rusa bio Šelmenko koji je zabio pet golova.

Dodajmo i kako je pravdu na susretu Danske i Rusije dijelio hrvatski sudački par Gubica - Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo