OLSENOVA BANDA /

DANSKA

Image

Glavna odlika danske vrste je momčadski duh zbog čega i nose nadimak 'Olsenova banda', prema izborniku Mortenu Olsenu. Nemaju nikakav imperativ zbog čega će biti iznimno opasni.

21.5.2012.
19:50
VOYO logo

Iako je Danski nogometni savez osnovan među prvima u Europi, još davne 1889. godine, najveći uspjeh stigao je prije 20 godina. Danci su priredili jednu od najvećih senzacija u povijesti europskih prvenstava osvojivši prvo mjesto na Europskom prvenstvu u Švedskoj. Na turnir su došli doslovno s plaže i osvojili titulu.

Od debija u Španjolskoj 1964. danska je reprezentacija skupila sedam nastupa na prvenstvu Starog kontinenta te četiri na svjetskim prvenstvima. EURO 2008. u Austriji i Švicarskoj Danci nisu vidjeli jer su u kvalfikacijama bolji bili Španjolci i Šveđani, a dvije godine kasnije na SP-u su ispali u skupini s Nizozemskom, Japanom i Kamerunom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Na putu do Poljske i Ukrajine izabranici Mortena Olsena nadmašili su Portugal, i to u posljednjoj utakmici. Na rasprodanom Parken stadionu u Kopenhagenu Michael Krohn-Dehli i NicklasBendtner donijeli su domaćinima dva gola prednosti, a Ronaldov slobodnjak u sudačkoj nadoknadi samo je ublažio bolni poraz Portugalaca.

Image
Foto: Pixsell

Sada bi bio pravi podvig kada bi Danci u društvu s Nizozemskom, Njemačkom i Portugalom prošli skupinu. Doduše, od Portugala su bili bolji u skupini, no Elf i Ornje su ipak dimenzija više. Glavna odlika danske vrste je momčadski duh zbog čega i nose nadimak 'Olsenova banda', po izborniku Mortenu Olsenu. Nemaju nikakav imperativ zbog čeg će biti iznimno opasni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RASPORED:

Danska - Nizozemska, 9. lipnja

Danska - Portugal, 13. lipnja

Danska - Njemačka, 17. lipnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POPIS IGRAČA:

Vratari:Thomas Sorensen (Stoke City), Stephan Andersen (Evian).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana: Lars Jacobsen (Koepenhagen), Simon Kjaer (Roma), Daniel Agger (Liverpool), Andreas Bjelland (Nordsjaelland), Simon Poulsen (AZ Alkmaar), Michael Silberbauer (Young Boys Bern), Daniel Wass (Evian);

Vezna linija: William Kvist (Stuttgart), Niki Zimling (Brugge), Christian Poulsen (Evian), Lasse Schone (NEC Nijmegen), Christian Eriksen (Ajax Amsterdam), Jakob Poulsen (Midtjylland), Thomas Kahlenberg (Evian);

Napad: Dennis Rommedahl (Brondby), Tobias Mikkelsen (Nordsjaelland), Nicklas Bendtner (Sunderland), Michael Krohn-Dehli (Brondby).

Izbornik: Morten Olsen

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo