humanitarna akcija / Danas se obilježava '20. dan narcisa', Dan borbe protiv raka dojke

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Danas se na Trgu bana Jelacica održala javnozdravstvena akcija povodom obilježavanja 20. Dana narcisa u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i Hrvatske lige protiv raka

19.3.2016.
14:18
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Humanitarna akcija posvećena prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke 'Dan narcisa' održala se u subotu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u organizaciji Hrvatske lige protiv raka i Gradskog ureda za zdravstvo grada Zagreba.

Tim se povodom obilježava i Nacionalni dan borbe protiv raka dojke, a sva prikupljena sredstva će biti namijenjena prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europa Donna Hrvatska, hrvatski forum za borbu protiv raka dojke, na Cvjetnom trgu je prikupljao sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Brojne osobe iz javnog i društvenog života su i ove godine prodavale narcise i tako sudjelovale u hvalevrijednoj akciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Europe Donne Vesna Ramljak kaze da brojka raste jer godišnje oboli 2.500 žena u Hrvatskoj.

Na Cvjetnom trgu su se pojavili Sinčić, Antičević Marinović, Sobol, Kosor, a poslije su pristigli i Bandić, Prgomet, Reiner, Orešković i predsjednica Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Tim Orešković

(Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović također se uključila u akciju te u četvrtak na svom Facebooku objavila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brinimo o svome zdravlju! Ozbiljno shvatimo važnost rane dijagnostike kroz redovite mamografske preglede koji mogu spasiti život".

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo