MIHANOVIĆ O AFERI FIMI MEDIA / On je prvi progovorio o svemu: 'Motiv mi je bio film Mela Gibsona 'Otmica'. Odlučio sam zaštititi svoju obitelj'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Drago mi je da je pravda zadovoljena. To treba gledati s kontekstom 2010. godine, kad premijerka Jadranka Kosor omogućava institucijama da rade svoj posao', rekao je Damir Mihanović

14.10.2021.
13:50
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Bivši član Uprave Croatia Osiguranja, Damir Mihanović, komentirao je presudu Vrhovnog suda u slučaju Fimi medije. Mihanović je bio prvi koji je 2010. godine u javnost izašao s pričom o malverzacijama te je za N1 kazao da je presudu dočekao prilično ravnodušno.

“Drago mi je da je pravda zadovoljena. To treba gledati s kontekstom 2010. godine, kad premijerka Jadranka Kosor omogućava institucijama da rade svoj posao. Ja, koji sam odbijao suradnju s Fimi medijom nalazio sam se pod telefonskim prijetnjama”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i da je razlog za njegovo javno istupanje bio prijetnja koju je dobio, odnosno kad je u poštanskom sandučiću pronašao naslovnicu novina na kojoj je pisalo ime njegove starije kćeri uz naslov "Ubijena Ivana Hodak".

Image
HDZ KRIV ZA IZVLAČENJE LOVE /

Vrhovni sud o Fimi mediji: Sanaderu smanjena zatvorska kazna, a HDZ-u potvrđena novčana

Image
HDZ KRIV ZA IZVLAČENJE LOVE /

Vrhovni sud o Fimi mediji: Sanaderu smanjena zatvorska kazna, a HDZ-u potvrđena novčana

“Motiv mi je bio film Mela Gibsona 'Otmica' gdje sam odlučio zaštititi svoju obitelj, i bio sam uporan i zato mi je drago da je presuda donesena, ali treba čestitati i Jadranki Kosor, koja je omogućila institucijama da rade svoj posao, kao i Mladenu Bajiću, koji je ikona DORH-a, i danas Andreju Plenkoviću, koji kaže da priznaju kaznu, ali da ne može prihvatiti osobnu odgovornost jer, na koncu, što on ima s time”, rekao je Mihanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Političari su danas odgovorniji'

Dodao je da je Hrvatska danas zrela zemlja. “Ja sam apsolutno svjestan da je i moj mali kotačić pomogao da se zatvori poglavlje 23 i da je Hrvatska ušla u Europsku uniju. Zamislite da se Hrvatska s današnjim problemima i pandemijom nosi kao zemlja koja nije članica Unije”, rekao je. Smatra i da su političari danas, u usporedbi sa situacijom otprije 11 godina, daleko odgovorniji.

Rekao je da je i dalje simpatizer, ali i član HDZ-a. “Ja to gledam ovako, možda mi se neki igrač Hajduka ne sviđa, možda volim samo Livaju, ali navijam za Hajduk. To je isto, možda mi se neki političar ne sviđa, ali volim tu demokršćansku ideju i ostat će tako dok god moje srce kuca”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihanoviću je cijeli slučaj utjecao na karijeru - on je danas profesor te radi i kao konzultant isključivo sa stranim kompanijama. “Da, Hrvatska je ugodna za živjeti, teška je za živjeti, ali je i lijepa za živjeti”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo