premijer potvrdio / Damir Habijan bit će novi ministar gospodarstva. Plenković: 'Ja sam ga predložio, vrlo je ozbiljan'

Image
Foto: Screenshot Instagram

Premijer se u Bruxellesu osvrnuo i na hrvatske navijače zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo koji se nalaze u grčkim zatvorima. Kazao je kako se iz grčkih zatvora danas izašlo još 12 Hrvata te da rade na tome kako bi se i preostali vratili kući do Božića i Nove godine

15.12.2023.
16:09
Screenshot Instagram
VOYO logo

Nakon summita Europskog vijeća u Bruxellesu, predsjednik Vlade Andrej Plenković obratio se javnosti.

Prilikom obraćanja kazao je kako je zahvaljujući mjerama za suzbijanje i kontrolu afričke knjige došlo do njihove relaksacije, odnosno svinjokolja je dopuštena za vlastite potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku je donio Stalni odbor Europske komisije.

Premijer se osvrnuo i na hrvatske navijače zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo koji se nalaze u grčkim zatvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je iz zatvora pušteno još 12 hrvatskih državljana. Sada ih je ukupno pušteno 75", kazao je Plenković i dodao kako će raditi na tome da ih se još dvadesetak pusti iz zatvora prije Božića i Nove godine kako je radio i dosad.

Image
ZAMJENA FILIPOVIĆU /

Je li ovo novi ministar? Isklesani pravnik iz Varaždina nije upao na Akademiju, vozi BMW, ima dva kredita...

Image
ZAMJENA FILIPOVIĆU /

Je li ovo novi ministar? Isklesani pravnik iz Varaždina nije upao na Akademiju, vozi BMW, ima dva kredita...

"Napravili smo što radimo i uvijek. Brinemo o našim građanima", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara potvrdio je i novog ministra gospodarstva Damira Habijana.

"Ja sam ga odlučio predložiti za novog ministra. Riječ je o zastupniku. Ima 42 godine. Dolazi iz Varaždina. Pravnik je. Dosad je bio predsjednik gradske organizacije HDZ-a u Varaždinu. Bavio se korporativnim pravom. Vrlo je ozbiljan", kazao je premijer i dodao kako bi sljedeći tjedan prijedlog za novog ministra trebao ići na glasanje u Sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je to prihvatio, to znaju i čelni ljudi u HDZ-u i Vladi, dobio je i potporu većine, a sastanak parlamentarne većine ćemo održati u ponedjeljak. Na sastanku će se Habijan predstaviti našim kolegama. Nakon toga ću uputiti pismo predsjedniku Hrvatskog sabora zahtjev za održavanje izvanredne sjednice Hrvatskog sabora" dodao je Plenković i istaknuo kako bi sve trebalo biti zaključeno do srijede popodne.

Plenković je bivšeg ministra Davora Filipovića razriješio dužnosti nakon što je otkriveno da je njegov posebni savjetnik Jurica Lovrinčević oporbi slao povjerljive informacije i Mreži TV nudio da veći broj državnih tvrtki i institucija na televiziji kupi oglasni prostor u zamjenu da se dio državnog novca podijeli s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo