POGLEDAJTE KAKO JE DALIĆ NAPRASNO PREKINULA RAZGOVOR S NOVINARIMA: / Nakon jednog pitanja okrenula se i otišla

Image
Foto: Screenshot / N1

Nije htjela konkretno odgovoriti ima li Ramljak njezino povjerenje tvrdeći da su vjerovnici ti koji upravljaju procesom.

2.2.2018.
13:53
Screenshot / N1
VOYO logo

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva MartinaDalić u četvrtak poslijepodne sastala se s izvanrednim povjerenikom za Agrokor AntomRamljakom, od kojeg je zatražila pojašnjenja vezano uz angažiranje domaćih savjetnika kao podizvođača AlixPartnersa na projektu restrukturiranja Agrokora.

Nakon što je danas u javnost pušteno priopćenje iz ministarstva gospodarstva, oglasila se i ministrica Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
PRITISAK IZ VLADE: /

Nakon Jandrokovićevih kritika održan sastanak Ramljaka i Dalić, što će se dogoditi s povjerenikom za Agrokor?

Image
PRITISAK IZ VLADE: /

Nakon Jandrokovićevih kritika održan sastanak Ramljaka i Dalić, što će se dogoditi s povjerenikom za Agrokor?

'Ovo je politički cirkus'

"Sve tvrtke koje su angažirane kao savjetnici u Agrokoru, objavljena su njihova imena prije više mjeseci. Prazno političko lamentiranje, prebrojavanje savjetnika po nacionalnoj osnovi neće restrukturirati Agrokor i sačuvati radna mjesta. Politički cirkus koji se radi je vezan uz činjenicu da su s propašću Agrokora propali i brojni politički odnosi. To je pokušaj da se zaustavi pretvaranje Agrokora u normalno funkcionirajuću kompaniju. A od samog početka dio politike, dio političkih eskponenata angažirao se na zaustavljanju ovog procesa i čini sve što može da zaustavi taj proces. Neki se politički predstavnici snažno ističu u svojim ocjenama, a čija je jedina osobina da nigdje nikada ništa konkretno nisu radili. Ja ću zajedno sa svima koji na ovom procesu rade učiniti sve što mogu, sve što je u mom znanju da se proces nagodbe završi da Agrokor i sve tvrtke i vjerovnici nastave živjeti i raditi", poručuje Dalić.

Nije htjela konkretno odgovoriti ima li Ramljak njezino povjerenje tvrdeći da su vjerovnici ti koji upravljaju procesom. "U cijelom ovom cirkusu zaboravlja se da Agrokor ima više od 57 milijardi kuna duga, duga koji je stvorila bivša uprava, bivši vlasnik, dobavljače koji su grcali u neplaćenim računima, koji su bili taoci Agrokorove veličine. To je suština ovog procesa - restrukturirati Agrokor. Sve ostalo je skretanje pozornosti, političko lamentiranje", kaže ministrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbila odgovoriti na pitanje o lex Agrokoru

Na pitanje jesu li joj poznati savjetnici koji su angažirani na restrukturiranju Agrokora odgovara: "Naravno da su mi poznati, više od 25 godina živim i radim u toj ekonomiji. Fizički poznajem te ljude kao što fizički poznajem većinu hrvatskih gospodarstvenika kao što ih poznaju i drugi. Sve dok je vjerovničko vijeće zadovoljno radom izvanredne uprave nema razloga dovoditi u pitanje njihov rad. Ako itko od vas ima razloga sumnjati da tamo nešto nije u redu, onda se treba obratiti organima RH, podignuti prijavu, iznijeti dokaze".

Ministrica Dalić je nakon izjave upitana tko je točno pisao lex Agrokor i je li na njegovu stvaranju sudjelovao itko iz Texo Managementa, no nije bila raspoložena pa se jednostavno okrenula i otišla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo