Pohvale za izbornika / Dalić čitao slikovnicu djeci u zagrebačkom KBC-u: 'Ako sam im donio i malo smješka, sretan sam'

Na KBC-u Zagreb od ove rijetke bolesti Sprinrazom se trenutno liječi 17 pacijenata

5.12.2018.
21:00
VOYO logo

Ulogu izbornika nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na jedan dan zamijenio je ulogom - stričeka pričalice.

Malim pacijentima  KBC-a Zagreb čitao je slikovnicu o zebri koja boluje od spinalne mišićne atrofije. Iako se kod nekih mališana koji se liječe Spinrazom vidi napredak, liječnici se bore i za novo riješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je priča o bolesnoj, ali hrabroj zebri, koja nosi izbornikovo ime.  

"Ako sam učinio barem malo i donio smješka ovoj djeci, ja sam ponosan i sretan. Jer njima zaista nije lako i to moramo shvatiti, moramo to tako prihvatiti i učiniti sve da te ljude učinimo ravnopravnim u društvu i da im damo svu pažnju", rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš to je zadatak slikovnice Zlatkov dan za igru koja ovog prosinca stiže malim pacijentima u tri bolnice, ali i djeci u svim zagrebačkim vrtićima. 

"Trebamo zapravo biti dobri prema onima koji su drugačiji od nas, a ne samo prema onima koji su isti kao mi", rekao je Luka Škaro iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na KBC-u Zagreb od ove rijetke bolesti Sprinrazom se trenutno liječi 17 pacijenata.  Njih još 12 dio je kliničkog ispitivanja drugog lijeka. 

"Do prije godinu i pol dana ta djeca su bila prepuštena propadanju, sad imam zaustavljanje tijeka bolesti i imamo motorički napredak što je za ovu bolest iznimno čudo", rekla je predsjednica udruge Kolibrići Ana Alapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, liječnici se bore i za potpuno novi lijek.

"Taj lijek je navodno isproban na 15 bolesnika dosad i on bi trebao biti čudesan, ali za to ćemo morati pričekati neko vrijeme i nadati se da ćemo ga mi dobiti što je prije moguće", rekao je pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb Milivoj Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi mališani i njihovi roditelji vjeruju u sretne završetke. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo