PROCURILA SNIMKA: /

Mladić izgorio u zatvoru u Puli, policajci mu nisu htjeli pomoći!?

Image
Foto: Nova TV

Emisija Nove TV Provjereno donosi ekskluzivnu snimku zatvorske nadzorne kamere koja prikazuje posljednje trenutke života 25-godišnjeg Bojana Bešića, koji je izgorio u pulskoj samici 16.

12.5.2016.
16:38
Nova TV
VOYO logo

Bojan je po zatvorima proveo ukupno pet godina. Zadnju kaznu od 8 mjeseci, služio je zbog prijetnje bivšoj djevojci i nezakonite upotrebe osobnih podataka.

Mladić je tragično stradao samo dva mjeseca prije nego što je trebao izaći na slobodu. Bojan je zapalio gumenu sobu, to jest samicu. Plamen se proširio, a pravosudni policajci nisu reagirali. Ugušio se, a tijelo je potom izgorjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na snimci se jasno vidi da je izvukao upaljač iz desnog džepa, a oni tvrde iz usta. Htio je privući pozornost na sebe i da ga izvuku otamo. Više puta se okreće i gleda u kameru sa čuđenjem zašto nitko ne reagira", kaže Vedran Bešić, brat pokojnog Bojana.

O ovom se slučaju u pulskom zatvoru u gradu mnogo govori, a u javnosti vrlo malo zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan od pritvorenika je prilikom izlaska iz zatvora odnosno premještaja u drugu instituciju izjavio da je bio svjedok tog nemilog događaja. Dok je ćelija gorjela i dok se osjetio dim i čula vika, čuo je kako čuvari govore da će ga malo pustiti kako bi naučio lekciju i došao pameti, a u međuvremenu su se vrata od topline raširila i nije ga bilo moguće spasiti tako da je do kraja izgorio. On je taj dan preseljen u drugu instituciju, a to je čuo dok je čekao da ga presele," kaže pulski službenik.

Ekskluzivnu snimku možete pogledati u večerašnjoj emisiji Provjereno, koja donosi detalje slučaja kojeg se pokušava zataškati. Kratki najavni video možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo