PUCNJAVA PRED ŠKOLOM / 'Čuli smo škripu vozila, galamu, a onda su odjeknuli rafali. Puka sreća da netko nije stradao'

Ogorčeni i zabrinuti građani Bandića su dočekali te ispratili zvižducima i psovkama

13.9.2018.
22:38
VOYO logo

Zagrebački Vukomerec je večeras, dan nakon pucnjave ispred škole, sablasno prazan. Policija i dalje patrolira 0-24 sata. To je dio dogovora koji su roditelji i predstavnici stanara postigli s gradom i policijom na današnjem sastanku.

Na sastanku na kojem je bio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predstavnici policije, Ministarstva znanosti i obrazovanja, ravnatelj škole i nastavnici te predstavnici roditelja dogovoreno je kako se nastava u petak neće održati, ali da sva djeca koja nemaju kuda slobodno mogu doći, dok će redovna nastava početi u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Mario Župan, predstavnik stanara opisao je za RTL kako je izgledao jučerašnji obračun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgledalo je katastrofalno. Oko 19 sati smo čuli škripu vozila, galamu, pogledao sam na prozor i onda su se čuli rafali iz automatskog oružja. Što reći kad netko puca u 2018. godini pored osnovne škole koja je tu preko puta, koja ima 600 đaka. Djeca su bila i na igralištu. Puka sreća da nitko nije nastradao".

Ogorčeni i zabrinuti građani Vukomerca zagrebačkog su gradonačelnika danas dočekali te ispratili zvižducima i psovkama, a prilikom odlaska pokušali zapriječiti njegov automobil gađajući ga raznim predmetima. On je pak o svemu izjavio kako građane treba razumjeti jer se ovako nešto dogodilo prvi put, ali i da će policija obaviti svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Večeras su roditelji bili razočarani, možda su u reakciji i pretjerali, ali ogorčenost prema gradonačelniku je kulminirala sukobom na kraju jer nisu zadovoljni odgovorom koji su tražili od njega."

Upitan o zahtjevu za iseljenjem romske obitelji, Bandić je odgovorio kako se nitko iz grada neće seliti jer Zagreb vrijedi jednako za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan i ostali stanovnici traže zaštitu od nadležnih institucija.

"Ne možemo reći da mi sad kao građani Vukomerca možemo nekoga iseliti, ima tu i Roma koji su integrirani u društvu, koji su tu s nama odrasli. Međutim, problemi postoje već par godina unazad i tražimo zaštitu Grada, policije, države i ministarstva pravosuđa da poduzmu korake prema njima koje su dužni kao prema svim građanima Hrvatske."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo