MNOŠTVO BANDIĆEVIH GREŠAKA /

Crno na bijelo: donosimo detalje optužnice protiv Milana Bandića u aferi Agram koji otkrivaju sav apsurd vođenja Zagreba

Od 10 točaka optužnice afere Agram tri su vraćene u istragu, a ostale prihvaćene

14.3.2018.
17:13
VOYO logo

16 optuženih. Dvije tvrtke. U 10 točaka optužnice afere Agram ima svega. Od zbrinjavanja otpada. Zamjene zemljišta. Nezakonitih zapošljavanja do korištenja službenih automobila u privatne svrhe, lažnih iskaza i  sumnjivih donacija u predsjedničkoj kampanji Milana Bandića.

Tri točke - glomazni otpad i kampanja  vraćena je u istragu. Ostalo je prihvaćeno, među kojima je i najveća šteta - na zamjeni zemljišta u aferi Bramgrad. 20 milijuna kuna. Upravo na zapošljavanjima i korištenju službenih automobila, vidi se kako je Bandić upravljao gradom. U privatne svrhe mnogima je, po optužnici, davao službeni automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Mili Horvat put u Beč osigurao tri puta, što je s gorivom, cestarinama, vinjetom hotelima i dnevnicama stajalo 6 tisuća 700 kuna. U Berlin je pak putovala poznanica Mire Lace, za što je od Grada neosnovano dobila 3200 kuna dnevnica.

Službeni vozač na Bandićev zahtjev tri osobe vozio je u Poganu Vlaku radi svinjokolje za privatne potrebe Milana Bandića, za što su dnevnice od tisuću i pol kuna isplaćene vozaču. Službeni vozač slao se i u Medulin po Sandru Perković kako bi mogla doći u skupštinu i glasati za proračun što je koštalo tisuću i pol kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privatno je u Beč išla i Bandićeva tajnica, za što su joj isplaćene dnevnice. Službeni auto vozio je i Bandićevog prijatelja Zdenka Antunovića u Minhen i nazad što je stajalo više od 2 tisuće kuna.  

Bandić je Mili Horvat nudio i kupnju cipela. Nakon što mu Mila Horvat objasni kako je riječ o 3 tisuće eura skupim torbama, Bandić nudi karticu i piše u poruci: "Zašto niste papak uzele u Louis Vuittonu?"

Bandiću se na teret stavlja i da je svog tjelohranitelja - Roberta Ljutića postavio za savjetnika iako nije zadovoljavao uvjete. Novo radno mjesto tražio je i za svoju rođakinju Milkicu, pa je u jednoj poruci Vidoju Bulumu u Gradu napisao: "ne je... po tavanu, kako možeš, da imaš srce ispričao bi se maloj, vi bi trebali čuvati Bandića i dragi Bog, a vi ga želite uništiti, malu Milkicu ste zeznuli za bodove i za 10 minuta da ste s tim rješenjem kod mene."

Ovo je samo dio sms poruka i komunikacije koja pokazuje kako se vodio Grad Zagreb. Obrana optuženih tražila je da se prisluškivanje izbaci iz spisa kao nezakoniti dokaz. Ali, nije prošlo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo