NEUGODNE VIJESTI / Ćorić: 'Struja ne bi trebala poskupjeti, plin bi mogao'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ministar energetike Tomislav Ćorić poručio je kako u ovom trenutku nema informaciju da bi struja trebala poskupjeti, no da bi plin mogao

16.1.2019.
15:27
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

"Krajem plinske sezone, ako ne dođe do korekcije cijene plina na tržištu, doći će do korekcije prema kućanstvima, dakle, povećanje cijene plina. Što se tiče kućunstava, u ovom trenutku nemam informaciju da bi trebalo doći do povećanja cijene električne enegrije", izjavio je Ćorić u sklopu odgovora na pitane o LNG terminalu na Krku koje mu je postavio Željko Jovanović (SDP).

Zastupnika je zanimalo koji su strani partneri pokazali interes za zakup LNG-a, koliko je terminala do sada zakupljeno, koja je donja granica isplativosti, te "zašto ministar laže da struja i plin neće poskupjeti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić odgovara da je "do kraja procesa prikupljanja obvezujućih ponuda na konto zakupa" prikupljeno 520 milijuna kubnih metara, što je 20 posto ukupnih kapaciteta terminala, da su pristigla pisma namjere od nekoliko kompanija iz Mađarske. Korištenje tog terminala predviđeno je za veći broj zemalja, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo