iznenadna odluka /

Ćorić o smjenama u NO-u Ine, umjesto Vanđelića postavljaju HDZ-ovca Davora Filipovića: 'To nije nagrada, ima iskustvo'

Vanđelić je u razgovoru za RTL.hr poručio: "Pa nek nas se onda riješe!"

15.12.2021.
10:50
VOYO logo

Vlada je odlučila u Nadzornom odboru INA-e razriješiti Damira Vanđelića, donedavno šefa Fonda za obnovu koji je iznenadio svojom ostavkom, ali i porukom da je napravio što je trebao. Umjesto Vanđelića i Luke Burilovića, u NO stižu Davor Filipović, nekadašnji kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba i odvjetnik Branimir Škurla

Ovu prilično iznenađujuću odluku Vlada donosi doslovno u posljednji trenutak uoči održavanja izvanredne skupštine društva, zakazane za petak, 17. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić potvrdio je smjene, ali ne i zbog čega je do njih došlo. 

"Republika Hrvatska koristi svoju mogućnost da na glavnoj skupštni temeljem zaključaka sa zatvorene sjednice Vlade predloži promjene dvaju članova NO. Novi članovi će  adekvatno obavljati svoju funkciju narednih 6 mjeseci. Vjerujem da su njihovi životopisi poznati. Sve je u skladu sa uobičajenom praksom", ustvrdio je ministar na Pantovčaku uoči sjednice Vijeća predsjednika Republike Hrvatske za energetsku tranziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li mjesto u NO-u naftne kompanije utješna nagrada za Davora Filipovća s kojim je, podsjetimo, premijer Plenković izuzetno zadovoljan iako nije uspio postati gradonačelnik Zagreba, Ćorić je poručio da "tu nema nagrada". 

"Filipović je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu iz područja organizacije i menadžmenta. Ima iskustvo članstva i predsjedanja nadzornim odborom i tu nema nagrada. Oba predložena kandidata svojim životopisima i dosadašnjim radom pokazuju da to zaslužuju", istaknuo je ministar. 

Vanđelić je u razgovoru uoči odluke Vlade za RTL.hr poručio: "Pa nek nas se onda riješe!". No, bio je prilično zatečen informacijom. U NO-u naftne kompanije sjedi od 2016. godine, no nakon razilaženja s vladajućima kad je u pitanju obnova, informacija da želi preuzeti HDZ, što je nazvao podmetanjem, očito za njega više nema mjesta ni u drugim strukturama.  

Image
promijenili odluku /

Vlada se rješava Vanđelića iz Nadzornog odbora Ine? Bivši šef Fonda za RTL: 'Odlučili su da će nas imenovati, pa nek nas riješe'

Image
promijenili odluku /

Vlada se rješava Vanđelića iz Nadzornog odbora Ine? Bivši šef Fonda za RTL: 'Odlučili su da će nas imenovati, pa nek nas riješe'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo