'bila je ratna situacija' / Članovi Mosta upoznali su Oreškovića 48 sati prije nego što je prezentiran javnosti

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Slaven Dobrović kazao je kako su članovi Mosta upoznali Tihomira Oreškovića 48 sati prije nego što je predstavljen javnosti

24.12.2015.
12:39
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Član Nacionalnog vijeća Mosta Slaven Dobrović kazao je za N1 kako su se s budućim premijerom Tihomirom Oreškovićem sastali 48 sati prije nego što je predstavljen javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko može kritizirati situaciju da se s osobom susretnete 48 sati prije, ali ova situacija je podsjećala na ratnu situaciju. Mi smo se morali sastajati do kasnih sati i razgovarati. No uvid u Oreškovića je kvalitetan i da nema dileme da će ga svi članovi podržati", rekao je.

Upitan poznaje li osobno mandatara, odgovorio je: "Ne. Moramo biti svjesni da je naš rad u ovih nekoliko tjedana bio u izvanrednim uvjetima. Ovo su pregovori u kojima su iskristalizirane reforme i u kojem smo došli do saznanja da postoji velik dio suglasja te da su jedina prepreka političkom konsenzusu bile velike stranke. Mi smo uspjeli u nekih dan do dva upoznat se s biografijom gospodina Oreškovića. Obavljen je i razgovor. Njegove stručne reference su respektabilne. Zanimalo nas je kakav je kao čovjek i naš tim je procjenio da je kadar  odgovoriti zahtjevima i da je kvalitetan čovjek".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Procjenjivali smo na osnovu biografije, poznanstava i razgovora s njim. Jedan tim se s njim sastao i dojmovi su dobri. To nije hladan i neosjetljv čovjek na socijalna pitanja nego da je to čovjek koji je potekao od naših emigranata koji je izvrsno školovan i koji kao motiv ima domoljublje. Osjetio je unutarnji poriv da da doprinos" dodao je.

"Smatramo da je rješenje nestranačkog mandatara najbolje. Mislimo da tu političku težinu koje Petrov ima može dati kao potpredsjednik vlade vodeći računa da tim koji će biti pod kapom nestranačkog mandatra može biti ono što Hrvatska treba", istaknuo je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo