ČITATELJI NET.HR-A U ANKETI SU ODLUČILI: / Zoran Milanović uvjerljivi je pobjednik posljednje predsjedničke debate

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Sučeljavanje je vrlo brzo postalo žestoko i uslijedio je niz optužbi. Milanović je rekao vezano za sumnjiva pomilovanja predsjednice kako bi to u zapadnim demokracijama bio razlog za opoziv.

3.1.2020.
23:05
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Večeras je na Novoj TV održano posljednje sučeljavanje predsjedničkih kandidata, Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića, uoči predsjedničkih izbora u nedjelju, 5. siječnja. Mi smo vas pitali tko je prema vašem mišljenju pobijedio u debati, a s obzirom da izborna šutnja počinje u ponoć anketa je bila otvorena do 22.57 sati. Prema čitateljima Net.hr-a, Milanović je uvjerljivo pobijedio s čak 81.89% posto glasova.

Do 22.57 sati glasovalo je 14.314 čitatelja Net.hr-a. 81.89% glasovalo za Zorana Milanovića (11.722 glasa), a samo 18.11% (2592 glasa) za Kolindu Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Net.hr

Žestoko otvaranje

[ANKETA] ZAVRŠNI OKRŠAJ: Tko vam je bio bolji u večerašnjem sučeljavanju, Kolinda Grabar-Kitarović ili Zoran Milanović? Dajte svoj glas

Image
[ANKETA] ZAVRŠNI OKRŠAJ: /

Tko vam je bio bolji u večerašnjem sučeljavanju, Kolinda Grabar-Kitarović ili Zoran Milanović? Dajte svoj glas

Image
[ANKETA] ZAVRŠNI OKRŠAJ: /

Tko vam je bio bolji u večerašnjem sučeljavanju, Kolinda Grabar-Kitarović ili Zoran Milanović? Dajte svoj glas

Sučeljavanje je vrlo brzo postalo žestoko i uslijedio je niz optužbi. Milanović je rekao vezano za sumnjiva pomilovanja predsjednice kako bi to u zapadnim demokracijama bio razlog za opoziv. Kolinda je etiketirala Milanovića kao "političkog zombija”, na što joj je Milanović uzvratio da je on "politički highlander”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualna predsjednica napala je Milanovića zbog loših poteza kada je bio premijer države, pokazavši papir koji pokazuje navodne loše rezultate. Milanović joj je odgovorio: “Ovo je obmana, nitko ne zna što je pokazala.”

Kandidati su si međusobno predbacivali kredite. Kolinda je rekla da ga je Milanović dobio tek s 42 godine, što nije u skladu s propisima, a Milanović je uzvratio da je kredit dobio po kamati od 6 posto te da je dobna granica stvar internih pravila banke. Spomenuo je da je Grabar-Kitarović sredinom 1990-ih dobila kredit s kamatom od 4,5 posto, "što je korupcija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S kime ne bi surađivali?

Kolinda tvrdi da nikad ne bi surađivala s krajnjom ljevicom i krajnom desnicom, a Milanović s kriminalcima i bjeguncima, “društvom Grabar Kitarović”. Za njega je Advent u Zagrebu slučaj korupcije ljubimca Kolinde Grabar-Kitarović.

Oštra je bila i rasprava oko remonta MIG-ova u Ukrajini. Prema Kolindi tu je bilo korupcije, a rekla je da je legendarnom hrvatskom pilotu Ivanu Selaku u interesu govoriti da je remont bio dobar. Milanović je tvrdio da avioni lete te da je Kolinda Selaka optužila za lažno svjedočenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolinda nije željela reći zašto je željela smjenu bivšeg šefa SOA-e Dragana Loznačića. "Povjerenstvo ne postoji. Lozančić je bio svjedok nekih stvari koje nije smio znati”, uzvratio je Milanović.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo