obitelj treba pomoć /

Čistio je Hrvatsku od mina pa zbog male mirovine otišao u Jemen, Goranova kći ima poruku

Pomoć im je prijeko potrebna, no govore, predati se neće

23.1.2019.
21:00
VOYO logo

Nezamisliva tuga u obitelji hrvatskoga pirotehničara Gorana Vekića koji je u nedjelju poginuo u eksploziji kamiona u Jemenu. Supruga, njezini roditelji i četvero djece u dobi od 7 do 17 godina, još čekaju njegovo tijelo kako bi ga pokopali. Kako je bio jedini koji je privređivao u toj velikoj obitelji, sada im je prijeko potrebna pomoć. 

Goran je punih 16 godina čistio Hrvatsku od mina, a kada je ostvario uvjete za mirovinu, shvatio je kako mora trbuhom za kruhom i to u daleki Jemen gdje je eksplodirao kamion u kojemu su on i četvero kolega prevozili mine na uništavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je došlo do toga da je on napunio svoj staž ovdje u Hrvatskoj shvatio je da od te mirovine ovdje više neće moći ništa. Pored velikog kredita za kuću i četvero djece, uvidio je da s tih 3 tisuće kuna neće moći", kazala je Goranova supruga Marijana Vekić.

Dvanaestogodišnji sin Adrijan prisjeća se telefonskog razgovara s tatom samo dan prije nesreće. "Pričali smo kako je u školi. Rekao sam da su mi dobre ocjene i rekao sam Bok i završio zadnji poziv s njim", prisjeća se kroz suze sin Adrijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je bio iskusan pirotehničar, najstarija kći znala je koliko je njegov posao opasan.

"Mi, otkad znamo za sebe, živimo s tim da se takvo nešto može dogoditi, ali nismo se tome nadali", rekla je Goranova kći Gorana.

S bakom i djedom sada ih je sedmero u kućanstvu. Pomoć im je prijeko potrebna, no govore, predati se neće. Djeca su obećala učiti jer je to jedina očeva želja, a supruga brinuti za obitelj.

"Nastavit ćemo sve što smo započeli i što smo pokušavali napraviti u kući u životu, s djecom. Sve što je on želio da mi napravimo. Živjet ćemo s uspomenama na lijepe dane i truditi se da oni odrastu i da budu veliki ljudi, za svog tatu jer zbog njih je i otišao", rekla je supruga Marijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kći Gorana, dovoljno je odrasla da shvaća zbog čega joj je otac otišao iz Hrvatske i ima poruku za političare.

"Smatram da sve ovo što sada rade, rade zbog sebe, a ne zbog Hrvatske za koju se navodno bore. Nije u redu da njemu dođe nakon punog radnog staža izračun za mirovinu takav da ne bi mogao niti kredit otplaćivati, a kamoli prehranjivati nas četvero", poručila je Gorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A oni moraju hrabro dalje, baš onako kako je želio njihov otac.

POMOĆI SE MOŽE UPLATOM NA TEKUĆI RAČUN PRIVREDNE BANKE ZAGREB NA IME:

ADRIJANA VEKIĆ

IBAN: HR8823400093218634409

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo