Cijeli grad nasjeo na potpunu budalaštinu?!

19.7.2014.
12:53
VOYO logo

Nošenje pločica s imenom zahvatilo je čitav Omiš, pa i čitavu omišku okolicu, a kako je sve počelo nitko ne zna, piše Slobodna Dalmacija.

Pročulo se da je zakonodavac tako odredio, a iako je u početku bilo negodovanja i odbijanja nošenja pločica, kad su gradom počeli patrolirati 'policajci' i neoznačenima naplaćivati kazne, svi su se okitili pločicama. Na tržnici svi redom nose pločice s imenima, a prodavači otkrivaju kako su neki iskeširali ni manje ni više nego 500 kuna za 'kazne'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Doista ne znamo o čemu se radi'

Ni turistički inspektori nemaju pojma što je spopalo Omišane. Kažu, svakodnevno ih zovu stotine ljudi zbog informacija o tome gdje trebaju nabaviti te pločice i koliko one koštaju, ali zakonskog uporišta za tako nešto – nema.

"Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti kaže da pločicu s imenom moraju imati recepcioneri u hotelima svih kategorija, recepcioneri i radnici za prijemnim deskom u marinama i turističkim agencijama, ali ni za koga drugoga nema takvih zakonskih obveza. Doista ne znamo o čemu se radi, pokušali smo dobiti informaciju i kod drugih kolega u inspekcijskim službama, ali nitko ništa ne zna o tome zašto su odjednom svi zaželjeli staviti pločicu s imenom na prsa", kažu u Turističkoj inspekciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo