'OPASNO' /

DHMZ upalio narančasto upozorenje za jednu hrvatsku regiju: Prijete pljuskovi i grmljavina

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić najavio je da će poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano, ali da može biti pljuskova koje će pratiti grmljavina

24.7.2024.
13:07
Sasa Miljevic/PIXSELL
VOYO logo

Kako na svojim stranicama navodi Državni hidrometeorološki zavod, u srijedu se u unutrašnjosti očekuje djelomice sunčane vrijeme uz promjenjivu naoblaku. Ponegdje je moguća kiša, ali i izraženiji pljuskovi koje može pratiti grmljavina. Na Jadranu nas očekuje većinski sunčana srijeda, no ipak ne posve stabilna. Mogući su pljuskovi, posebno u Istri i na jugu.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, uz nestabilnosti prolazno jak. Na Jadranu se spremite za umjerenu i jaku buru, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva, a na Jadranu od 31 do 35 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Prognoza DHMZ-a za srijedu

DHMZ je upalio žuto upozorenje za većinu Hrvatske, što označava potencijalno opasno vrijeme. Moguća su grmljavinska nevremena u unutrašnjosti i na istoku, a u Dalmaciji i Istri prijeti opasnost od vjetra. Za Kninsku regiju upaljeno je narančasto upozorenje (koje označava opasno vrijeme) zbog mogućeg grmljavinskog nevremena i iznimno visokih temperatura.

Image

U četvrtak na karti dominiraju dvije boje. Istok i središnja Hrvatska trenutačno su zelene, što znači da nema upozorenja. Žuti alarmi ostaju u Dalmaciji, Istri i riječkoj regiji. Za područje Velebitskog kanala izdano je narančasto upozorenje koje kaže da bi zbog vjetra, čiji udari mogu dosegnuti i briznu od 110 km/h, vrijeme moglo biti opasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Upozorenja DHMZ-a za četvrtak

Image
'RECEPT ZA NEVREMENA' /

Stižu pljuskovi, upaljena upozorenja. Evo kada će se stabilizirati i što očekivati za vikend

Image
'RECEPT ZA NEVREMENA' /

Stižu pljuskovi, upaljena upozorenja. Evo kada će se stabilizirati i što očekivati za vikend

Podsjetimo, RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić najavio je da će poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano, ali da može biti pljuskova koje će pratiti grmljavina.

Na istoku je ponovno moguća mjestimična kiša, kao i pljuskovi s grmljavinom. Međutim, oblaci će se razilaziti prema kraju dana. U Dalmaciji može niknuti nešto oblaka pa postoji mogućnost za poneki pljusak, no uglavnom u zaobalju i na krajnjem jugu.

U unutrašnjosti će od četvrtka biti sve sunčanije, stabilnije i opet sve toplije. Izraženija dnevna vrućina vraća se za vikend, a značajnije kiše neće biti na vidiku. Na Jadranu bez veće promjene. Jake bure bit će samo u četvrtak, a za vikend nas čekaju vrlo vrući dani.

POGLEDAJTE VIDEO: Večeras će oslabljena hladna fronta okrznuti naše krajeve i destabilizirati atmosferu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo