'RECEPT ZA NEVREMENA' /

Stižu pljuskovi, upaljena upozorenja. Evo kada će se stabilizirati i što očekivati za vikend

U unutrašnjosti od četvrtka sve sunčanije, stabilnije i postupno opet sve toplije

Dorian Ribarić

Dorian Ribarić

23.7.2024.
20:36
VOYO logo

Večeras će nakon što prođe Alpe jedna oslabljena hladna fronta okrznuti naše krajeve i ponovno destabilizirati atmosferu. S njom će sa sjevera kontinenta do nas stići i malo hladniji zrak, a to je uvijek u ljetnim mjesecima recept za moguća nevremena.

Pljuskovi će se već navečer i u noći na srijedu pojavljivati na zapadu unutrašnjosti, a tu će biti i najčešći, lokalno izraženiji uz prolazno pojačan vjetar. Do jutra ih se očekuju i na istoku zemlje, a mogući su i na širem riječkom području, uglavnom u zaleđu. Većinom sunčano zato ostaje duž ostatka obale, ali uz umjerenu, pod Velebitom na udare i jaku buru. Najniža temperatura bez veće promjene, u unutrašnjosti između 15 i 20 °C, a na moru od 23 do visokih 27 °C, uz buru bi mogla mjestimice ostati i malo viša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ali još uvijek može biti pljuskova praćenih grmljavinom, ali znatno rjeđe. Zapuhat će slab do umjeren sjeverac s kojim će biti ipak ugodnije, između 27 i 29 °C.

Na istoku uz dnevni razvoj oblaka ponovno moguća mjestimična kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom, a oblaci će se razilaziti prema kraju dana. Prolazno će na udare biti i jakog sjeverozapadnog vjetra, a temperatura, uglavnom ispod 30 °C, ili će se barem tako činiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji sredinom dana može niknuti nešto oblaka pa postoji mogućnost za poneki pljusak, ali uglavnom u zaobalju i na krajnjem jugu. Samo nakratko maestral, a navečer jačanje bure. Temperatura bez veće promjene, između 32 i 34 °C.

Na sjevernom Jadranu većinom sunčano i podjednako vruće, ali i dalje nestabilno, prvenstveno u unutrašnjosti Istre, njenom sjeveru te uz granicu sa Slovenijom gdje može biti pljuskova. Bura malo jača, osobito navečer kad će u Velebitskom kanalu nerijetko imati olujne udare.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti od četvrtka sve sunčanije, stabilnije i postupno opet sve toplije. U početku još neće biti odviše vruće, a i noći će napokon biti osjetno svježije te će omogućiti lakši san i potreban odmor. Vikend, ponovno uz sve izraženiju dnevnu vrućinu, a značajnije kiše nema na vidiku.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu bez veće promjene. Tople, ponegdje u početku i vrlo tople noći, vrući, za vikend i vrlo vrući dani. Još će samo u četvrtak biti jake bure, koja je pak već malo promiješala morske slojeve i spustila mu temperaturu na ljetu ipak nešto primjerenije vrijednosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo