Cestu do Čobankovićevog vinograda gradio HV?

25.4.2012.
8:47
VOYO logo

Nakon što je u javnost procurila informacija da USKOK istražuje poslovanje i imovinu bivšeg ministra poljoprivrede Petra Čobankovića u Iloku, pojavila se i informacija da je pristupne ceste do njegovih vinograda gradila Hrvatska vojska.

"Istina je da su prije nekoliko godina pripadnici Hrvatske vojske i tvrtke Osijek-Koteks asfaltirali ceste koje vode do vinograda, među kojima se nalaze i oni u Čobankovićevu vlasništvu. Obavljeno je to kao dio projekta Hrvatskih šuma", kaže jedan Iločanin dodajući da su nakon toga general Mladen Kruljac te predsjednik Fonda za zaštitu okoliša Vinko Mladineo dobili gradska priznanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uređivanje ulice bivšeg ministra

Večernji list piše kako se spominje i istraga vezana uz uređivanje iločke Ulice Vladimira Nazora, u kojoj bivši ministar ima kuću, kupovanje zemljišta na trasi brze ceste i iločke obilaznice te kasnije njegova prodaja državi.

Marko Dumančić, odvjetnik Mladena Kruljca, tvrdi da njegov branjenik u istrazi nije govorio o cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva informacija

"Ne smijem komentirati ništa vezano uz istragu, ali nije mi poznato da je moj branjenik bilo što iznosio o gradnji sporne ceste. To mi je prva informacija", kazao je Dumančić. Istraga protiv Kruljca trebala bi se završiti do 15. srpnja, kad istječe godina dana od njezina početka.

U tvrtki Osijek-Koteks pak na optužbe su odgovorili: "Osijek-Koteks godinama radi u Iloku za poznate investitore, kao što su Iločki podrumi, Hrvatske ceste, Grad Ilok i razna ministarstva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo