'Mogli smo tražiti jeftinije, al' ipak ćemo uzeti skuplje'

26.7.2012.
10:30
VOYO logo

Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija neće poništiti natječaj u kojem na leasing traže pet limuzina vrijednih 1,8 milijuna kuna s luksuznom opremom.

Ipak će najskuplja limuzina biti srednje klase

Iako je javnost to osudila kao bahatost usred krize, u Centru smatraju kako nema smisla poništavati natječaj. Time bi se, kažu, nabava vozila koja su im potreba dodatno odužila. Ipak, priznaju da su mogli tražiti jeftinije automobile i na kraju zbog pritiska javnosti odlučili su natječaj izmijeniti pa su odustali od jedne limuzine i umjesto nje uzet će automobil srednje klase. "Budući da posao uključuje putovanja po cijeloj Hrvatskoj, specifikacije su takve da smo primarno razmišljali o sigurnosti putnika, ali i ostale karakteristike su prilagođene duljim putovanjima", pojasnili su za Jutarnji list iz CEI-ja ne komentirajući to što se prema takvoj izjavi čini da su i grijana sjedala i ALU naplaci važni za sigurnost putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez kazni

"Ne želimo to komentirati. Neka se sami vade iz te situacije", kazao je izvor blizak premijeru otkrivajući na taj način da kazni za takvo ponašanje neće biti.

Istovremeno, izvor blizak Radimiru Čačiću kaže: "Čačić nikada takav luksuz ne bi odobrio, ali njega nitko nije ništa pitao, niti je on znao za takav natječaj. On se vozi u starom Mercedesu koji je prošao više od 200 tisuća kilometara i koji je njegov vozač uzeo iz državnog voznog parka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo