ČELNICA UDRUGE KOJA TRAŽI BOLJI TRETMAN ZA BERNARDIĆA: / 'Za razliku od Milanovića i Plenkovića on se bori sam'

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

"Nismo ni lijevi, ni desni, ni srednji. Ne zastupamo niti jednu političku opciju.

17.1.2018.
23:53
PIXSELL, Sanjin Strukić
VOYO logo

Javnost je ovih dana doznala za najblaže rečeno neobično pismo koje je urednici i voditeljici televizije Z1 Hani Tabaković uputilo Hrvatsko društvo za zaštitu i promicanje ljudskih prava.

U pismu, koje je potpisala predsjednica te udruge Nada Balen, urednica i voditeljica Tabaković ukorena je zbog, kako piše, svoga "očiglednog priključenja kampanji petparačkih kadrova poznatog neradnika Zorana Milanovića i njemu sklonih novinarki i novinara protiv visokoobrazovanog, marljivog, pristojnog i moralno neukaljanog predsjednika SDP-a gospodina Davora Bernardića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga stala u zaštitu i notornog vjeroučitelja Bagarića

Spomenuta udruga, poznata po tome što često prijavljuje govor mržnje u medijima Vijeću časti Hrvatskog novinarskog društva, ali i DORH-u, time je otvorila svojevrsnu kampanju za popravljanje medijskog tretmana i imidža šefa SDP-a Bernardića.

U želji da dokuče motive te udruge za stajanje u obranu Bernardića, novinari Novog lista nazvali su predsjednicu iste Nadu Balen. Početak njihovog razgovora bio je vrlo zanimljiv jer je ona isprva pomislila da ju pitaju za vjeroučitelja Krešimira Bagarića, čija je snimka jednog predavanja učenicima sablaznila javnost, a ne za Bernardića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da ga štitimo, bez veze je dobio izvanredni otkaz. Sve je to rekla–kazala, netko je nešto snimio, ali ništa nije dokazano. Bože sačuvaj", kazala je Balen o vjeroučitelju u čiju je zaštitu njena udruga također stala.

Image
ČASNA KOMENTIRALA MAHNITOG VJEROUČITELJA PA ISPALILA: /

'A što bi bilo da je to rekao nastavnik fizike?'

Image
ČASNA KOMENTIRALA MAHNITOG VJEROUČITELJA PA ISPALILA: /

'A što bi bilo da je to rekao nastavnik fizike?'

"Sve mi štitimo, Srbe, Rome, komuniste..."

Nakon pojašnjenja da ih zanima stav o Bernardiću, čelnica Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava kazala je kako nemaju nikakvih posebnih motiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo ni lijevi, ni desni, ni srednji. Ne zastupamo niti jednu političku opciju. Isključivo pohvalimo ljude koji su ispravni, bez obzira na njihovu političku orijentaciju, jesu li crveni, žuti ili možda plavi. Sve mi štitimo, Srbe, Rome i komuniste također. Mi smo politički potpuno neutralni, nismo svrstani. Što se konkretno Bernardića tiče, poznajem ga i komuniciram s njim. On je u redu, kulturan je, pametan, napredan. Završio je ozbiljan fakultet, fiziku, a ne neki od ovih komunističkih, pravo, ekonomija i slično. Nažalost, ovi stari ortodoksni komunisti u Bernardićevom okruženju, Zlatko Komadina i ostali, ne daju mu naprijed. Nisu njegova razina, mali je iznad njih", pojasnila je Balen.

"Bernardić se sam probijao kroz život i politiku"

Odbacila je i pomisao da SDP financira udrugu kojoj je na čelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otkad smo se osnovali 1989. godine, kao prvi koji smo se u Hrvatskoj bavili zaštitom ljudskih prava, nismo ni od koga primili niti jednu kunu. Sve aktivnosti sami financiramo. Čak nismo dobili niti gradski prostor u koji bismo se smjestili. Ne želimo ovisiti ni o kome", kazala je Balen za Novi list.

Na koncu je pojasnila zašto Bernardića toliko hvali dok Milanovića, primjerice, naziva neradnikom i sijačem mržnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bernardić se sam probijao kroz život i u političkoj karijeri, a Zorana Milanovića je gurao njegov otac Stipe. Kao i Andreja Plenkovića. Bernardić se bori sam", kazala je Balen.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo